Рекордна кількість медалей та 54 тисячі доларів від глядачів: блискучий виступ українців на Всесвітніх іграх 2022

45 медалей, 3 місце у загальному заліку та 54 тисячі доларів від глядачів: підсумки Всесвітніх ігор 2022 для України
Facebook Міністерство молоді та спорту України

На Всесвітніх іграх 2022 українська збірна посіла третє місце у загальному командному заліку.

Поділитися:

На Всесвітніх іграх 2022 українська збірна показала своє найвище досягнення за всю історію участі у цих змаганнях: посіла 3-тє командне місце та завоювала 45 медалей. Неймовірний результат спортсменів підсилив ще й сюрприз від глядачів: вони зібрали для України 54 тисячі доларів, по 1 долару з кожного квитка на змагання. Зібрані кошти підуть на відновлення спортивної інфраструктури України, зруйнованої чи пошкодженої через війну, яку проти України продовжує вести росія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вщент зруйнована спортивна інфраструктура: редакція Профутбол Digital побувала у Чернігові

Загалом на Всесвітніх іграх 2022 наша збірна завоювала:

►16 золотих медалей;

►12 срібних медалей;

►17 бронзових медалей.

Це дозволило українським спортсменам посісти 3-тє командне місце, поступившись лише збірним Німеччини та США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спортивні перемоги України: 11 медалей паралімпійської збірної з академічного веслування та золото на юніорському чемпіонаті Європи з легкої атлетики

У Міністерстві молоді та спорту України повідомляють:

"Ми, спільно зі Спортивним Комітетом України та федераціями зі свого боку зробили все можливе для підготовки та участі національної збірної команди України у Іграх. Україну представляла найбільша кількість учасників за всю історію. Це був складний підготовчий період, враховуючи, що частина учасників перебувала на тимчасово окупованих територіях, деякі спортсмени служать у лавах ЗСУ, Нацгвардії, тероборони".

Всесвітні ігри 2022 проходили у Бірмінгемі, США, з 7 по 17 липня 2022 року. У них взяло участь 3600 спортсменів зі 110 країн світу. Через агресію проти України збірна росії була не допущена до змагань.
Новини по темі