Вщент зруйнована спортивна інфраструктура: редакція Профутбол Digital побувала у Чернігові

Вщент зруйнована спортивна інфраструктура: редакція Профутбол Digital побувала у Чернігові

Чернігів від самого початку повномасштабного вторгнення рф на мирні українські землі страждав від ворожих обстрілів. Окрім житлової інфраструктури, значних руйнувань зазнав і спортивний сектор міста.

Поділитися:

Редакція Профутбол Digital, проєкту групи 1+1 media, відвідала розбомблені військами рф тренувальні бази та майданчики міста Чернігів, аби зафіксувати результати приходу так званого «русского мира». 

До того ж  у межах випуску Профутбол Digital поспілкувалися з міністром молоді та спорту України Вадимом Гутцайтом, віцепрезидентом ФК «Чернігів» Миколою Синицею, директором стадіону імені Гагаріна Андрієм Волковим та віцепрезидентом федерації біатлону України Андрієм Дериземлею та іншими. 

«Як тільки розпочалося повномасштабне вторгнення і російські війська були біля Чернігова (адже до кордону з рф всього-на-всього 70 км), ми розуміли: є ризики втратити футбольну інфраструктуру та власне майно. ..сюди прилітали касетні бомби, які розривалися на маленькі шматки, та з величезною силою знищували все на своєму шляху. Усі працівники клубу, футболісти, вихованці дитячої школи разом зі своїми батьками приходили і допомагали розбирати завали», – поділився Микола Синиця

Окрім того, віцепрезидент ФК «Чернігів» продемонстрував масштаби руйнувань клубного стадіону та розповів про двометрову російську ракету, яка застрягла просто посеред майданчика. 

Профутбол Чернігів

Також директор стадіону імені Гагаріна Андрій Волков пройшовся вимерлим футбольним полем, яке раніше було одним з найкращих в Україні, та пригадав день, коли відбувались масові бомбардування Чернігова. 

«З 10 на 11 березня. Прекрасно пам’ятаю ту ніч, адже знаходився за три кілометри від центру міста. Об 00:00 моє ліжко підкинуло і тоді зрозумів, що це черговий авіаудар. Інтуїтивно відчув, що все відбувається в стороні нашого стадіону». 

За попередніми підрахунками Міністерства молоді та спорту України, на реконструкцію головної арени Чернігівщини знадобиться 260 000 000 грн. 

Профутбол Чернігів

До того ж під час поїздки спортивна редакція Профутбол Digital відвідала біатлонну базу, де у різний час готувалися до змагань майбутні олімпійські чемпіони. Нині ж вона, як і решта об’єктів, зазнала руйнувань. 

«На це неможливо дивитися без сліз. Особисто я прожив на цій лижній базі 10 років і саме тут відбулося моє становлення, як спортсмена…Тут тренувалися різного рівня біатлоністи – від початківців до призерів Олімпійських ігор. Перший авіаудар відбувався 19 березня, згодом були обстріли ракетами «Град» та «Смерч». База зруйнована повністю»,  – підкреслив Андрій Дериземля

Ключові меседжі випуску – #BoycottRussianSport, #TurnOffRussia, #StandWithUkraine, #StopWarInUkraine. Автор матеріалу – спортивний журналіст Роман Куплевацький.

Новини по темі