Рухайся в такт: Як обрати ідеальний плейлист для різних видів тренування

Рухайся в такт: Як обрати ідеальний плейлист для різних видів тренування
Фото: Averie Woodard, Unsplash

Щоб тренування минало на одному диханні.

Поділитися:

Ми не завжди звертаємо на це увагу, та музика, що супроводжує наше тренування, напряму впливає на його ефективність. Правильні треки не лише налаштовують на динамічний лад, а й допомагають зберігати темп. До того ж вони просто відволікають від думок типу «більше не можу».

Не секрет, що музика має бути ритмічною, аби спонукати до активності. Залиш улюблені ліричні композиції для прогулянок наодинці чи поїздки в метро – там вони будуть доречніші. У спортзалі треки не підлаштовуються під настрій, а навпаки.

Фото: Getty Images

Втім, для різних тренувань і музику варто обирати відповідну. Щоб година спорту минула ніби на одному диханні, підготуйся та обери різні плейлисти для силових та кардіонавантажень. Аби розібратися було легше, ми вже дібрали для тебе декілька варіантів.

Плейлист для силових вправ

Щойно ти сідаєш на перший тренажер, у тобі вирує енергія. Та з кожним новим підходом її ставатиме менше, а м'язи благатимуть про відпочинок. У такій ситуації допоможуть потужні танцювальні треки з виразними ударними. Ідеально підійде електронна музика або ж запальний рок.

Фото: Freepik

Віддай перевагу композиціям, чий темп збігається з твоїм. Нехай кожне нове присідання чи піднімання гантелей відбувається у такт музиці.

Що послухати:

Cassius – Vedra

Katy Perry – Dark Horse (ft. Juicy J)

Royal Blood – Figure It Out

MUSE – Dig Down

Red Hot Chili Peppers – Can't Stop

Плейлист для кардіотренування

Музика для бігу чи стрибків зі скакалкою навпаки має бути легкою, ритмічною та швидкою. Нехай вона позбавляє зайвих думок: тут і зараз лише рух має значення.

Фото: Getty Images

Що послухати:

Ariana Grande – Break Free (ft. Zedd)

Tove Lo – Talking Body [KREAM Remix]

deadmau5 & Kaskade – I Remember

Ed Sheeran – South Of The Border (Feat. Camila Cabello & Cardi B) [Cheat Codes Remix]

Billie Eilish – bad guy

Фото: Getty Images

Ще декілька порад

#1 Розташуй треки в такій послідовності, аби їхня енергійність зростала. Нехай плейлист розкачується разом із тобою. Тож коли твої сили спадатимуть до нуля, з навушників лунатиме додаткова порція мотивації.

#2 Обирай ті треки, які тобі по-справжньому подобаються. Інакше вони просто не спрацюють.

#3 Привчи себе слухати свій «спортивний» плейлист лише під час тренувань – сформуй такий собі умовний рефлекс. Щойно ти чутимеш ці пісні, організм одразу «вмикатиметься» і буде готовий до навантажень.

Фото: Marcelo Chagas, Pexels

Щоб тренування приносили користь і задоволення – читай наші матеріали про спорт:

1. 

2. 

3. 

4. 

5. 

Новини по темі