Швидко і без зайвих зусиль: рецепт приготування тушкованої капусти

Рецепт приготування тушкованої капусти швидко і без зусиль
Freepik

Тушкована капуста — це смачна та корисна страва, що займе мінімум вашого часу. Вона стане гарним доповненням до головної страви. Скористайтесь нашим швидким рецептом, що стане вашим улюбленим на кухні.

Поділитися:

Інгредієнти:

  • 1 середня головка капусти (близько 1 кг);
  • 1 середня цибулина;
  • 1 морквина;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 2 ст. л. томатної пасти або 3 середніх помідори;
  • 1-2 лаврових листки;
  • 1/2 ч. л. цукру;
  • 1/2 склянки води або бульйону;
  • сіль і перець за смаком;
  • свіжий кріп або петрушка для подачі.

Приготування:

  1. Капусту наріжте тонкими смужками. Цибулю поріжте кубиками. Моркву натріть на великій тертці.
  2. У великій сковороді або каструлі розігрійте рослинну олію. Додайте цибулю та обсмажуйте до золотистого кольору. Додайте моркву й продовжуйте обсмажувати ще 2-3 хвилини.
  3. Викладіть нарізану капусту на сковороду, перемішайте. Готуйте на середньому вогні 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
  4. Розведіть томатну пасту у воді або дрібно наріжте помідори та додайте до капусти.
  5. Покладіть лавровий лист, цукор, сіль і перець. Влийте воду або бульйон, зменште вогонь, накрийте кришкою та тушкуйте 15-20 хвилин.
  6. Зніміть кришку, перемішайте страву й спробуйте на смак. За необхідності додайте ще спецій. Перед подачею посипте свіжою зеленню.

Додаткові поради

  • Щоб страва була ситнішою, можна додати обсмажене м’ясо, ковбаски або гриби.
  • Для особливого аромату спробуйте додати трохи часнику наприкінці приготування.
  • Якщо хочете отримати більш ніжну текстуру, тушкуйте капусту трохи довше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З грибами та сиром: як приготувати запечені деруни - покроковий рецепт від Єгора Гордєєва

Новини по темі