Швидко і без зайвих зусиль: рецепт приготування тушкованої капусти

Тушкована капуста — це смачна та корисна страва, що займе мінімум вашого часу. Вона стане гарним доповненням до головної страви. Скористайтесь нашим швидким рецептом, що стане вашим улюбленим на кухні.
Інгредієнти:
- 1 середня головка капусти (близько 1 кг);
- 1 середня цибулина;
- 1 морквина;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 2 ст. л. томатної пасти або 3 середніх помідори;
- 1-2 лаврових листки;
- 1/2 ч. л. цукру;
- 1/2 склянки води або бульйону;
- сіль і перець за смаком;
- свіжий кріп або петрушка для подачі.
Приготування:
- Капусту наріжте тонкими смужками. Цибулю поріжте кубиками. Моркву натріть на великій тертці.
- У великій сковороді або каструлі розігрійте рослинну олію. Додайте цибулю та обсмажуйте до золотистого кольору. Додайте моркву й продовжуйте обсмажувати ще 2-3 хвилини.
- Викладіть нарізану капусту на сковороду, перемішайте. Готуйте на середньому вогні 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
- Розведіть томатну пасту у воді або дрібно наріжте помідори та додайте до капусти.
- Покладіть лавровий лист, цукор, сіль і перець. Влийте воду або бульйон, зменште вогонь, накрийте кришкою та тушкуйте 15-20 хвилин.
- Зніміть кришку, перемішайте страву й спробуйте на смак. За необхідності додайте ще спецій. Перед подачею посипте свіжою зеленню.
Додаткові поради
- Щоб страва була ситнішою, можна додати обсмажене м’ясо, ковбаски або гриби.
- Для особливого аромату спробуйте додати трохи часнику наприкінці приготування.
- Якщо хочете отримати більш ніжну текстуру, тушкуйте капусту трохи довше.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З грибами та сиром: як приготувати запечені деруни - покроковий рецепт від Єгора Гордєєва
Новини по темі
Що таке Чилбир: рецепт оригінальної яєчні по турецьки від Єгора Гордєєва
Вітамінна бомба: 3 найкращі рецепти смузі, які допоможуть відновити організм після зими
Той самий дубайський шоколад: рецепт приготування трендового смаколику в домашніх умовах
Сицилійський апельсиновий кекс, який зігріє в холодну пору: покроковий рецепт від Валентини Хамайко