Ідеальна страва для святкового столу на Гелловін: простий рецепт гарбузових равіолі від Руслана Сенічкіна
Руслан Сенічкін поділився рецептом вишуканих гарбузових равіолі з рікотою, які може приготувати кожен
Гелловін вже зовсім поруч, а це означає, що вулиці та оселі незабаром заповняться містичними прикрасами та атмосферою, а головним символом свята, звичайно ж, стане гарбуз. Цей яскравий овоч давно став уособленням Гелловіну, адже саме на це свято він стає «світильником Джека» — який за легендою відлякує злих духів.
Та гарбуз — це не лише декоративний елемент. Завдяки своєму ніжному смаку та яскравому кольору він чудово підходить для багатьох осінніх страв. Тому, щоб додати святковій атмосфері ще й смачного відтінку, пропонуємо приготувати особливу страву на основі гарбуза — равіолі з рікотою за рецептом ведучого Сніданку з 1+1 Руслана Сенічкіна.
Це оригінальне поєднання італійських традицій та осінніх смаків зробить ваш Гелловін не тільки атмосферним, а й неповторно смачним.
Рецепт равіолі з рікотою і гарбузом
Для тіста вам знадобиться:
- 400 г борошна
- 2 яйця
- 20 г води
- 2 ч.л. оливкової олії
Для начинки візьміть:
- 200 г м'якоті гарбуза
- 50 г рікоти або звичайного домашнього м'якого сиру
- 1/4 ч.л. мускатного горіха
- 1/4 ч.л. порошковий чілі
Для вершкового соусу підготуйте:
- 125 г вершкового масла
- італійські трави до смаку
- пармезан для декору
Спосіб приготування
- Готуємо тісто. У велику миску просійте борошно, додайте яйця, теплу воду та оливкову олію. Вимішуйте тісто до стану еластичності та загорніть у харчову плівку й поставте у холодильник на 15–20 хвилин.
- Начинка з гарбуза. Наріжте очищену м’якоть гарбуза кубиками приблизно 3х3 см і запечіть їх в духовці при температурі 150–180°C протягом 15 хвилин. Готовий гарбуз перемішайте в блендері з рікотою, мускатним горіхом і чилі до утворення однорідного пюре.
- Формуємо равіолі. Тісто поділіть на дві частини та розкачайте їх товщиною близько 2 мм. На один із шарів тіста викладіть кульки начинки та накрийте другим шаром тіста й виріжте окремі равіолі. Відваріть їх у підсоленій воді 2–3 хвилини.
- Приготування соусу. У сковороді на помірному вогні розтопіть вершкове масло та додайте італійські трави, злегка обсмажуючи. Полийте готові равіолі соусом та прикрасьте пармезаном.
Равіолі з гарбузом — це чудове поєднання насичених смаків і теплого настрою. Ідеальна страва для вечора на Гелловін, щоб зробити його ще більш атмосферним та смачним!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легко приготувати за лічені хвилини: Руслан Сенічкін поділився улюбленим рецептом лінивих вареників