Великдень 2023: легкий та швидкий рецепт паски від Євгена Клопотенка

Пасха 2023: легкий та швидкий рецепт паски від Євгена Клопотенка

Рецепт легкої домашньої паски від Євгена Клопотенка.

Поділитися:

Складно уявити Великдень без паски — українського обрядового здобного хліба. Навіть у важкі часи випічка на одне з найважливіших релігійних свят Пасху покращить настрій та розбавить сумну атмосферу. Під час війни, яку розв'язала росія, може бути дефіцит продуктів або обмежена кількість часу на приготування їжі, тому шеф-кухар Євген Клопотенко поділився легким та швидким рецептом паски.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паска в мультиварці: покроковий рецепт приготування великодньої паски

Варто зауважити, що розраховує шеф-кухар усе на 4 порції. Час приготування пасок — 30-35 хвилин, а час підготовки — 2 години.

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 12 г сухих дріжджів
  • 50 г цукру (+ 80 г для родзинок)
  • 50 г вершкового масла (+ 80 г для родзинок та + для змащування форм)
  • 230 мл гуслянки (або суміші айрану з молоком)
  • 7 жовтків
  • 180 г родзинок (попередньо замочіть їх у воді).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирна паска до Великодня: прості рецепти творожної паски у духовці та без випікання

Етапи приготування паски:

1. У велику миску висипте 500 г пшеничного борошна. Євген Клопотенко вирішив її не просіювати, але ви можете за бажанням це зробити.
2. Додайте 12 г сухих дріжджів та перемішайте. Після чого додайте 50 г цукру та 50 г м'якого вершкового масла.
3. Влийте 230 мл гуслянки. Якщо ви не маєте цього кисломолочного продукту, використовуйте суміш молока з айраном.
4. Відокремте 7 яєчних жовтків і додайте в миску. Ретельно перемішайте спочатку ложкою, потім вимішуйте руками приблизно 15-20 хвилин.
5. В іншій мисочці змішайте 180 г родзинок із 80 г цукру і 80 г м'якого вершкового масла. Перемішайте і додайте|додавайте в тісто. Розмішайте, щоб рівномірно розподілити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати крафін на Великдень: рецепт святкової випічки

6. Накрийте тісто харчовою плівкою та поставте тепле місце на 40-50 хвилин.
7. Потім обімніть тісто і розкладіть за формами, змащеними вершковим маслом. Викладайте приблизно на ¾ кожної форми. Залиште для підйому ще на 40 хвилин.
8. Увімкніть духовку розігріватись до температури 165 градусів. Коли вона розігріється, поставте форму на дно з гарячою водою.
9. Поставте форми з тістом в духовку і випікайте протягом 30-35 хвилин. Готовим паскам дайте трохи охолонути у формах і прикрашайте до смаку. Смачного!

Новини по темі