Для зменшення стресу та покращення здоров'я серця: 8 причин, чому варто додати сливу в раціон

Слива: користь, протипоказання та скільки можна з'їдати на день
Freepik

Слива: користь, протипоказання та скільки можна з'їдати на день

Поділитися:

Слива — один з найпопулярніших літніх плодів. Багата клітковиною, вітамінами та мікроелементами вона багата корисними властивостями для організму. Розповідаємо, чому варто включити сливу в раціон.

Корисні властивості сливи

►Слива багата клітковиною, калієм, кальцієм та кумарином. Вона містить вітаміни групи B, А, С, Е, РР.

►Вживання слив регулярно допомагає знизити кров'яний тиск і рівень холестерину, що важливо для здоров'я серця.

►Плоди мають протизапальний ефект. Вони поліпшують апетит та роботу ШКТ, позбавляють організм від шлаків і токсинів.

►Прибираючи надлишок солі та рідини з організму, сливи також можуть зменшувати набряки.

►Завдяки вітаміну А та кальцію сливи сприяють здоров’ю та міцності нігтів, волосся та кісток.

►Амінокислота триптофан у сливах перетворюється в серотонін – гормон щастя, що допомагає зменшити стрес та втому. 

►Екстракт слив у косметології використовується для уповільнення процесів старіння. 

►Жовті сливи сприяють зниженню температури тіла, що особливо рятує у спекотні дні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шалений вітамінний заряд: усі секрети про користь яблук для здоров'я

Скільки можна з'їдати сливи на день

На день рекомендується з’їдати 3-4 сливи. При схильності до діареї — не більше двох. Сливи можна поєднувати з кашами чи додавати до м’ясних страв.

Кому не можна вживати сливи

Сливу варто виключити з раціону:

  • при захворюваннях ШКТ
  • у випадку підвищеної кислотності та виразки шлунку
  • при цукровому діабеті й ожирінні.
  • при ревматизмі, подагрі та сечокам'яній хворобі.

За наявності гастриту та панкреатиту не в гострій формі після основного прийому їжі дозволяється не більше 3-4 слив на день. 

Оскільки слива може викликати здуття живота та діарею, вагітним та мамам, що годують, а також малюкам краще уникати його вживання. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підвищує енергію та покращує травлення: факти про користь цукрової кукурудзи 

Раніше ми розповідали, у чому користь винограду. Про основні переваги для здоров'я, краси та довголіття ягід читайте на сайті 1plus1.ua.

Новини по темі