Стереотипи в макіяжі: візажист розвінчує 5 міфів про косметику

Стереотипи в макіяжі: макіяж для зрілої шкіри, макіж на кожний день, тональна основа у порадах візажиста
Pexels/Emma Bauso

Візажист та стиліст Ігор Ігнатенко коментує найпоширеніші стереотипи щодо декоративної косметики.

Поділитися:

Для денного інфотеймент-шоу «Твій день» візажист Ігор Ігнатенко розповів у відеоінтерв’ю про поширені косметичні поради, які варто поставити під сумнів.

Міф 1. Макіяж підкреслює вік. Чим старша жінка, тим менше косметики їй потрібно.
За словами візажиста, йдеться не так про кількість косметики, як про правила нанесення засобів на обличчя. Обирати потрібно ті косметичні засоби, що не  підкреслюватимуть вікові зміни шкіри та контуру обличчя. Наприклад, жінкам елегантного віку візажист радить обирати зволожуючу основу, а не матову, яка підкреслюватиме зморшки. Для очей навпаки – тіні без інтенсивного блиску, адже вони притягуватимуть світло у зону очей і тим самим робитимуть зморшки більш виразними.

Варто зважати й на те, що яскраві відтінки у одному макіяжі будуть виглядати недоречно. Наприклад, блакитні тіні та рожева помада. Для жінок елегантного віку краще обирати тіні більш природних відтінків, вважає візажист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лляні речі на літо 2021: Андре Тан назвав наймодніші фасони та кольори

тіні для повік

Міф 2. Якщо тональна основа має spf-фактор, то додатковий захист непотрібен.
Дійсно, сьогодні косметичні компанії випускають тональні основи з високим фактором захисту. Для міста шкірі буде достатньо такої тональної основи з SPF-фактором 20 чи 25. Якщо йдеться про спекотний клімат чи активне сонце, то перед нанесенням макіяжу потрібно користуватися спеціальним продуктом з високим захистом від ультрафіолетового проміння.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Випускний 2021: захмарні суми на свято та коментар юриста

візажист Ігнатенко

Міф 3. Щоденний макіяж шкодить шкірі обличчя
Насправді, це міф, адже шкодить не макіяж, а неправильне очищення та зволоження. Правильний догляд, переконаний візажист, збалансує використання макіяжу і триматиме шкіру у тонусі.

Міф 4. Підсохлу туш можна розбавити краплями для очей.
Ігор Ігнатенко розказав, що такий прийом дійсно часто використовують професійні візажисти. Проте він радить змінювати туш раз на 3 місяці. І якщо вона вже засохла, то краще її викинути.
 
Що візажист думає про склеєні вії, які розділяють голкою? Дивись розвінчування п'ятого міфу в сюжеті програми «Твій день» від 26 травня.