Тариф на газ: чого чекати з 1 жовтня

Ціни на газ в Україні — який тариф буде з 1 жовтня
Freepik

Якими будуть тарифи на газ для українців з 1 жовтня?

Поділитися:

Незабаром в Україні настане опалювальний сезон, а тому питання зміни комунальних тарифів стає актуальним. Якими ж будуть ціни на газ з 1 жовтня?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тариф на електроенергію з 1 жовтня: як зекономити на платіжках

Якими будуть тарифи на газ з 1 жовтня

Ціни на природний газ залишаться сталими у 2023 році в порівнянні з попереднім місяцем для побутових споживачів. Перелік постачальників газу для населення не змінився. Під час введеного в Україні воєнного стану та впродовж наступних шести місяців після його закінчення існує заборона на підвищення цін на газ для населення. З 1 жовтня тариф на газ залишиться незмінним. Крім того, компанія "Нафтогаз" розширила термін дії свого річного тарифу до 1 травня 2024 року. Тариф становить 7,96 гривень за кубометр. У інших постачальників ціна за 1 кубометр газу коливається від 7,7 до 9,99 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи повернуться графіки відключення світла взимку: пояснює виконавчий директор енергетичної компанії

Також важливо відзначити, що мораторій на збільшення тарифів діє на послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання до завершення воєнного стану і протягом наступних шести місяців. Таким чином, до кінця опалювального сезону не очікують зростання вартості газу.

Дивіться відео, як позбутися болю в спині:

Новини по темі