Важливо знати: тимчасовий дозвіл на виїзд дитини за кордон можна буде оформити в Дії 

У Дії можна буде оформити дозвіл на тимчасовий виїзд дитини за кордон
freepik.com

Уряд ухвалив постанову про старт експериментального проєкту: дозвіл на виїзд дитини за кордон можна буде оформити в Дії.

Поділитися:

Батьки зможуть у декілька кліків отримати тимчасовий дозвіл на виїзд дитини за кордон у Дії. Достатньо буде обом батькам завантажити Дію й одному з них надати згоду через застосунок. Дані відправляться у Державний реєстр актів цивільного стану. Прикордонники зможуть усе перевірити онлайн і не потрібно буде надавати паперові документи для підтвердження. 

"Працюватиме все дуже просто. Необхідно, щоб в обох батьків була Дія. Один відсилає заяву про дозвіл, а другий надає згоду в застосунку Дія.Підписом. Потім дані автоматично вносяться до Державного реєстру актів цивільного стану, а прикордонники зможуть усе перевірити онлайн. Послуга в Дії буде повністю безоплатною, водночас класичний спосіб оформлення згоди в нотаріуса залишиться доступним для батьків", - прокоментував  віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров".

Послуга реалізовується Міністерством цифрової трансформації, Міністерством юстиції, Державною прикордонною службою та Програмою EGAP, що впроваджується Фондом Східна Європа за підтримки Швейцарії.

Важливо: на час запровадження в Україні правового режиму воєнного стану діють положення абзацу тринадцятого пункту 2-3 Правил, відповідно до яких:
Виїзд за межі України дітей, які не досягли 16-річного віку, в супроводі одного з батьків, баби, діда, повнолітніх брата, сестри, мачухи, вітчима або інших осіб, уповноважених одним з батьків письмовою заявою, завіреною органом опіки та піклування, здійснюється без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків та за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України)/документів, що містять відомості про особу, на підставі яких Держприкордонслужба дозволить перетин державного кордону.

Гаряча лінія Держприкордонслужби +380 (44) 527 63 63. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виїзд дитини за кордон під час війни: правила перетину кордону для дітей віком до 16 років

Кар'єрний розвиток зупинився: експерт пояснив, як розрізнити вигорання від кар'єрного плато. Дивіться у сюжеті  "Сніданку з 1+1" з 6:30 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна”:

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Instagram
Facebook

Новини по темі