ТОП-5 кімнатних рослин, які найліпше покращують якість повітря вдома

Кімнатні рослини які приносять щастя та користь: топ 5, що виділяють багато кисню
Unsplash

Які кімнатні рослини виділяють найбільше кисню та гарно підійдуть для дому?

Поділитися:

Екологічне забруднення, надмірне використання технологій, стресовий темп життя — усі ці чинники негативно впливають на наше самопочуття. Саме через це варто зробити собі куточок гармонії та спокою у власній домівці. У цьому допоможуть кімнатні рослини — з одного боку, естетичне доповнення, а з іншого — природний фільтр повітря. Які вазони найкраще підійдуть для дому?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створення затишної атмосфери вдома: як оформити домівку по-осінньому

Найкращі невибагливі кімнатні рослини: ТОП-5

1. Алое

Хороший очисник повітря від формальдегіду, що виділяється всередині приміщення, та вуглекислого газу. Натомість рослина насичує кімнату киснем та фітонцидами, які пригнічують розвиток мікроорганізмів. Крім цього, цей вазон невибагливий, а гель усередині листків допомагає при опіках, порізах та багатьох інших проблемах зі шкірою.

Алое

2. Сансев’єрія

Одна з найкращих кімнатних рослин для поглинання токсинів, замість яких виділяє фітонциди та дезінфікує повітря. Дуже проста у догляді, тож підійде навіть для початківців. Універсальний вазон для будь-якої кімнати у вашій оселі. Це також одна з небагатьох рослин, що продовжує перетворювати вуглекислий газ на кисень навіть уночі, попри відсутність денного світла.

сансев'єрія

3. Хлорофітум

Рослина гарно підходить для забруднених приміщень, особливо офісних та біля проїжджої частини. Хлорофітум поглинає токсини та чадний газ, володіє бактерицидним ефектом. Загалом вазон можна тримати у будь-якій кімнаті, адже може знищувати близько 80% хвороботворних мікроорганізмів.

хлорофітум

4. Спатіфілум

Найефективніша кімнатна рослина для боротьби із канцерогенними сполуками. Спатіфілум здатен нейтралізувати більшість шкідливих токсинів, які часто отруюють повітря в оселі. Цвітіння спатіфілуму не викликає алергії. Поставити його можна в будь-якій кімнаті.

спатіфілум

5. Драцена

Обов’язкова рослина для тих, хто чия домівка знаходиться при дорозі. Драцена здатна поглинати низку найпоширеніших токсинів та чудово продукує кисень. Рослину варто ставити у добре освітлених місцях для найвищого продукування кисню.

драцена

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращі аромасвічки для осені: створюємо затишок в оселі власноруч (поради експертки)

Які рослини не варто тримати вдома

Монстера: у листі міститься отруйна речовина, котра при потраплянні на слизову може викликати подразнення слизових оболонок. 

Молочай: білі виділення рослини отруйні та особливо небезпечні для домашніх улюбленців.

Орхідея: має велику кількість летючого пилку на своїх квітках, тому люди можуть відчувати поблизу неї сонливість та алергію.

Орхідея

Фото: Unsplash

Як правильно реанімувати квіти у горщиках, поради від експерта Олени Самойлюк у "Сніданку. Вихідний":

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Новини по темі