ТОП найкращих добрив для полуниці: ефективні весняні засоби

Як підживлювати полуницю навесні: перелік найкращих добрив.

Поділитися:

Хоч погода вже дуже нагадує літню, та до найтеплішої пори року ще залишилося кілька тижнів. Навесні перед садівниками стоїть важлива задача: підготувати свої рослини до рясного урожаю вже найближчим часом. Улюблена літня ягода, полуниця, потребує певного догляду та добрив для забезпечення її здорового росту та плодоношення. Розповідаємо про деякі з найкращих добрив для полуниці навесні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як створити затишний вертикальний сад на балконі: що вирощувати, та як доглядати

Органічні добрива

Органічне добриво – це чудовий спосіб покращити родючість ґрунту та виростити здорові та екологічно чисті рослини.

  • Гній: перепрілий гній – це чудове джерело азоту, фосфору, калію та інших мікроелементів. Його можна вносити в ґрунт ранньою весною, розкидаючи навколо кущів полуниці.
  • Пташиний послід: має високий вміст азоту та фосфору, що стимулює ріст вегетативної маси. Розведіть послід водою в співвідношенні 1:15 і настоюйте протягом 2-3 днів.
  • Компост: багатий на органічні речовини та мікроелементи. Його можна використовувати як мульчу для полуниці, а також для внесення в ґрунт.
  • Зола: містить калій, кальцій та інші мікроелементи. Її можна розсипати по ґрунту навколо кущів полуниці.
  • Дріжджове підживлення: стимулює ріст та розвиток полуниці. Розведіть 100 г свіжих дріжджів у 10 л теплої води, додайте 2 ст.л. цукру і дайте настоятися протягом 2-3 годин.

Полуниця

Мінеральні добрива

Мінеральні добрива — це хімічні сполуки, які містять поживні речовини, необхідні для росту рослин. Деякі їх переваги: швидка дія, висока концентрація поживних речовин, збалансований склад, легкість у використанні, можливість зберігання. Для полуниці підійдуть такі речовини:

  1. Аміачна селітра: містить азот, який необхідний для росту полуниці. Розведіть 10 г селітри на 1 кв. м, розкладіть між кущами завглибшки на 10 см і засипте ґрунтом.
  2. Суперфосфат: містить фосфор, який сприяє розвитку кореневої системи та цвітінню полуниці. Вносити варто суперфосфат ранньою весною або під час цвітіння.

Цвітіння

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виростити мікрогрін вдома: що це таке та прості правила догляду (поради Антоніни Лесик)

Коли потрібно вносити добрива для полуниці 

У питанні часу потрібно орієнтуватися на фазу розвитку полуниці. Ранньою весною рекомендується використовувати добрива з високим вмістом азоту, а під час цвітіння та плодоношення – добрива з високим вмістом фосфору та калію.

Як підживлювати кущі полуниці

  • Не вносьте добрива в спекотну та суху погоду.
  • Перед внесенням добрив ґрунт рекомендується зволожити.
  • Дотримуйтесь інструкції на упаковці добрива.
  • Не перегодовуйте полуницю, адже це може призвести до загибелі рослин.

Завдяки правильному внесенню добрив ви зможете отримати багатий врожай соковитої та ароматної полуниці.

Ягоди

Фото: Unsplash

Новини по темі