Тревел-блогер Антон Птушкін відповів росіянам, "де він був 8 років" і назвав це звернення "можливо останнім"

Антон Птушкін звернувся до росіян та відповів на запитання, де він був ці 8 років
Instagram/ptuxerman

Український тревел-блогер Антон Птушкін звернувся до російської аудиторії.

Поділитися:

Популярний український тревел-блогер Антон Птушкін записав відео для своєї російської аудиторії. Ролик він виклав на своєму каналі в YouTube та продублював відео на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

Птушкін відповів на питання російської пропаганди: "де він був ці 8 років", нагадавши, що він родом з Луганську, де втратив свій дім:

"Луганськ — це мій дім, який в 2014 році у мене забрали. У вас колись забирали дім? Уявіть, що місце, де ви ходили до школи, навчалися в інституті, працювали, проводили вечірки, open-air-и, де було багато всього, що ви любили, за кілька тижнів перестало бути вашим. Виїхали майже всі друзі, майже всі, кого ти знав. Натомість заїхали люди на військовій техніці. Після цього будь-який спогад про Луганськ, про Донбас, про його людей викликав у мене лише біль".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голівудська зірка Шенон Догерті: "Це війна, яка торкається ВСІХ нас, ми повинні продовжувати"

Антон Птушкін розповів, що насправді відбувалося у 2014 році і як практично всі його знайомі виїхали з Донбасу:

"Для мене люди Донбасу — це не пропагандистський образ розп'ятого хлопчика, це цілком конкретні люди. Мої друзі, знайомі, сусіди, родичі. Частина з них поїхала у 2014 році, щоби побудувати в Україні нове життя, а частина залишилася, бо не змогли , або не захотіли. Зараз погано всім. І тим, хто поїхав, і тим, хто залишився. І мені шкода всіх, що б ви там не говорили про вісім років".

"Тут, напевно, саме час вам поставити питання про фашистів. Як ви знаєте, я виходець з Донбасу, говорю та створюю контент російською мовою і з недавніх пір живу у центрі Києва. І за всі ці роки я жодного разу не зустрів відкритої агресії на свою адресу. За 10 років життя, це я вам точно скажу, неонацистів набагато простіше побачити на федеральних каналах, аніж на вулицях столиці України", — розказав Птушкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Режисер та ведучий "Орла та Решки" Євген Синельников вибрався з окупованої Бучі та вийшов на зв'язок: "Ці два тижні були справжнім пеклом"

Антон Птушкін дав однозначнну відповідь про своє ставлення до війни:

"Я не хочу нікого лякати, але вам уже не можна порівнювати, вам навіть не можна висловлювати власну думку. Так за вас вирішив ваш уряд та ваш президент. А 24 лютого він вирішив, що і нам так не можна і наказав бомбити Україну. Хоч би що вам говорили з екрану телевізора, ця війна, щоб ви боялися. Ця війна для вас. Щоб вам не було із чим порівнювати», — підсумував Птушкін.

Наприкінці відео титрами зазначено: "Є ймовірність, що це останнє відео на цьому каналі".

Новини по темі