У Києві відновиться дистанційне навчання з 28 березня

У Києві 28 березня відновлюється освітній процес в дистанційному форматі
Pixabay/kreatikar

З понеділка заклади загальної середньої, професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти столиці відновлять навчання в онлайн форматі.

Поділитися:

З понеділка, 28 березня, у Києві починають працювати заклади освіти в дистанційному форматі. Про це повідомляє заступник голови КМДА Валентин Мондриївський: 

«З понеділка заклади загальної середньої, професійно-технічної,  фахової передвищої та вищої освіти столиці відновлять навчання в онлайн форматі. Ми приймали це рішення, спираючись на думку фахівців, в першу чергу психологів, які підтримують відновлення навчального процесу.

Мета дистанційного навчання під час війни – не лише засвоєння нових знань, а й психологічна підтримка, спілкування, перемикання уваги дітей. Викладачі отримали чіткий сигнал – навчання в даних умовах має бути без негативних оцінок або об’ємних домашніх завдань – воно повинно стати допомогою дитині, а не черговим стресом та хвилюваннями. Зараз не час фокусуватися тільки на вивченні нового матеріалу. Заняття мають бути орієнтованими і на повторювання – це буде ефективніше».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Навчання без меж»: на українському телебаченні стартує освітній проєкт для школярів 5-11 класів

Також заступник голови КМДА нагадав, що місто має достатній досвід та потужну базу для організації дистанційного навчання:

«Київ має  досвід проведення такого навчання ще з часів карантинних обмежень. Напередодні педагогічні колективи вже розпочали навчальні, психологічні та розвивальні консультації з дітьми. Задля цього директори закладів освіти отримали чітку інструкцію, які платформи можна використовувати та яка мета залучення учнів».

Для юних киян та вчителів, у місті створено мережу онлайн-сервісів.

Також у Києві поступово відкриваються приватні заклади. Станом на 26 березня працювали 650 продуктових магазинів, 300 кав’ярень, 360 станцій техобслуговування авто, 185 перукарень, близько 50 автомагазинів, 8 ярмарків та 33 столичні ринки та інші установи і організації.

Новини по темі