«У мене померло дві собаки, бабуся Галя та улюблене місто Маріуполь», – у мережі з'явився щоденник війни 8-річного маріупольця (фото)

У мережі з'явилися фотографії щоденника 8-річного хлопчика, який він вів у підвалах Маріуполя (фото)
Facebook Evgeny Sosnovsky

Мережу сколихнули пронизливі фотографії щоденника війни 8-річного хлопчика з Маріуполя.

Поділитися:

У мережі з'явилися світлини дитячого "щоденника війни" з Маріуполя: 8-річний хлопчик описував своє життя та робив невеличкі замальовки. Фотографії цього щоденника, а також світлину самого хлопчика у підвалі, який гріє руки біля свічі, опублікував маріуполець Євген Сосновський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоденники війни: історія 15-річної дівчини, якій вдалось зберігати спокій у жахах блокадного Маріуполя та знімати відеощоденник

Хлопчик пише у своєму щоденнику, що в нього помер дідусь, а в самого у нього рана на спині, здерта шкіра. Також хлопчик зазначає, що у його сестри поранено голову, а у мами "видерте м'ясо на руці та дірка в нозі".

Щоденники війниФОТО: Facebook Evgeny Sosnovsky

Автор щоденника пише, що йому 8 років, його сестрі 15, а мамі 38. З дитячою безпосередністю хлопчик пише, що у нього з'явилася нова подруга Віка, вона весела, а її батьки хороші. Також хлопчик написав, що у нього скоро день народження і навіть намалював святкування цього дня.

Щоденник хлопчик МаріупольФОТО: Facebook Evgeny Sosnovsky

Остання опублікована сторінка цього щоденника проймає дитячим болем і сприйняттям всього, що відбувається навколо. Хлопчик пише:

«У мене померло дві собаки, бабуся Галя та улюблене місто Маріуполь за цей час, починаючи з 24, четверга».

Тобто, хлопчик чітко усвідомлює, коли почалася війна, 24 лютого у четвер, і що його рідного міста вже немає, так само, як і бабусі, дідуся, домашніх улюбленців. Далі він намалював повалені будинки, людей, які тікають чи лежать на землі, інших людей зі зброєю в руках, танк.

Щоденник хлопчик МаріупольФОТО: Facebook Evgeny Sosnovsky

Можна лише здогадуватися, скільки болю довелося пережити цій дитині і ще, можливо, доведеться пережити. Чи евакуювалася сім'я цього хлопчика і він сам з Маріуполя, у дописі, на жаль, не повідомляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Було небезпечно виходити навіть з під'їзду", — відверта розповідь Тетяни Козак про будні в блокадному Маріуполі ("Щоденники війни")

Дивіться "Щоденники війни" у "Сніданку з 1+1": як дівчина рятувала людей у підвалах Маріуполя:

 

Новини по темі