Україна стала членом «енергетичного Євросоюзу» – Володимир Зеленський

Завершилося об’єднання української та європейської енергосистем – Володимир Зеленський
freepik.com

Електромережі України та Молдови синхронізували з Континентальною європейською мережею ENTSO-E.

Поділитися:

Сьогодні, 16 березня, електромережі України та Молдови синхронізували з Континентальною європейською мережею ENTSO-E, що означає об’єднання української та європейської енергосистем. Це має для нас ключове значення, особливо зараз, під час війни з росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОФІЦІЙНО: росію виключили з Ради Європи після 26 років членства

У своєму Твіттері Президент України Володимир Зеленський написав:

"Україна стала членом «енергетичного Євросоюзу». Завершилось об’єднання української та європейської енергосистем. Тепер наша електроенергія тече в ЄС, а європейська – в Україну. Дякую членам ЄС, особисто Урсулі фон дер Ляєн та Кадрі Сімсон і всім, завдяки кому у нас тепер єдина енергосистема!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан приїхав до України: діалог із Володимиром Зеленським

Президентка Єропейської комісії Урсула фон дер Ляєн своєю у свою чергу у Твіттері сьогодні написала наступне:

"Україна, Молдова та Європа: спільні цінності, спільна влада та солідарність. Я вітаю ключовий крок, зроблений сьогодні, щоб у ці темні часи увімкнути світло та утеплити будинки, синхронізуючи електричні мережі України та Молдови з мережеюЄС. Ми продовжимо працювати над стабілізацією їх енергосистем".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон на офіційних заходах завжди з українським прапором на грудях (фото)

А єврокомісарка із питань енергетики Кадрі Сімсон зазначила:

"Електромережі України та Молдови успішно синхронізовано з Континентальною європейською мережею. Це допоможе Україні підтримувати стабільну систему електропостачання та увімкнути світло. Це історична віха для наших відносин – у цій сфері Україна тепер є частиною Європи!"

Новини по темі