Українські дні у Венеції: прем'єра фільму "Свобода у вогні" та підтримка України

Як пройшли українські дні на 79-му Венеціанському міжнародному кінофестивалі

На 79-му Венеціанському міжнародному кінофестивалі 7 та 8 вересня українських митців зустрічали оваціями.

Поділитися:

Під час українських днів на 79-му Венеціанському міжнародному кінофестивалі розгорнули український прапор, показали історії українських акторів та кінорежисерів, які встали на захист рідної держави, і вшанували пам'ять актора Паші Лі. Також були презентовані фільми "Свобода у вогні: боротьба України за свободу" режисера Євгена Афініївського та "Люксембург, Люксембург" Антоніо Лукіча.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Свобода у вогні»: кореспондентка ТСН Наталія Нагорна стала героїнею масштабного документального проєкту про війну

Так, 7 вересня військова кореспондентка Наталія Нагорна разом з дружиною "азовця" Ганною Зайцевою, яка врятувалася з Азовсталі, відвідали прем'єру документальної стрічки "Свобода у вогні". На червоному хіднику вони разом із режисером Євгеном Афінеєвським розгорнули український прапор та зробили спільну світлину.

Проєкт "Свобода у вогні" був реалізований за підтримки Міністерства закордонних справ України та у партнерстві з 1+1 media. Картина є продовженням фільму «Зима у вогні: боротьба України за свободу», який побачив світ 9 жовтня 2015 року на платформі Netflix. У 2016 році стрічка була номінована на премію «Оскар» у категорії «Найкращий документальний повнометражний фільм». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катрін Денев з українським прапором на грудях: легенда французського кіно висловила підтримку Україні

Нагорна в ВенеціїНагорна

Під час прем’єри фільму "Люксембург, Люксембург" на червону дорожкі вийшли режисер стрічки Антоніо Лукіч, а також кастинг-директорка Алла Самойленко, мама офіцера полку «Азов» Іллі Самойленка. Щоб нагадати про захисників, які нині перебувають у полоні, жінка вдягла на фотокол футболку з написом "Free Azovstal Defenders".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дуже важливо, аби голос України чули у світі", — Наталія Нагорна під час пресконференції на Венеційському кінофестивалі

Ногін

А вже 8 вересня відбулася дискусійна панель "Українська кіноіндустрія під час війни", на якій також були представлені мистецькі проєкти на різних стадіях виробництва. Спікерами виступили продюсер Андрій Ногін, режисери Євген Афінеєвський та Антоніо Лукіч, продюсерка Поліна Толмачова, актриса та режисерка Дар’я Трегубова, посол України в Італії Ярослав Мельник, голова Держкіно України Марина Кудерчук, куратор Українського павільйону на 59-й Венеційській бієнале Борис Філоненко. 

Ногін

Ногін

Ногін

Кинофестиваль

Як пройшов Венеціанський кінофестиваль

Фото: Oleksandra Hordon

Новини по темі