“Дуже важливо, аби голос України чули у світі”, — Наталія Нагорна під час пресконференції на Венеційському кінофестивалі

Наталія Нагорна під час пресконференції на Венеційському кінофестивалі: "Дуже важливо, аби голос України чули у світі"

Кореспондентка ТСН Наталія Нагорна звернулась до кіно- та медіаспільноти під час пресконференції.

Поділитися:

Сьогодні на Венеційському кінофестивалі в Італії дебютує проєкт американського кінорежисера Євгена Афінеєвсього “Свобода у вогні”. Перед премʼєрою команда поспілкувалася із представниками міжнародних ЗМІ, детальніше розповівши про документальний проєкт, свої очікування від нього та важливість продовжувати говорити про війну в Україні на весь світ. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ми тут з українським стягом, аби говорити, що свобода – наша найбільша цінність», – кореспондентка ТСН Наталія Нагорна про 79-й Венеційський кінофестиваль

Одна з героїнь стрічки – кореспондентка ТСН Наталія Нагорна – звернулась до кіно- та медіаспільноти українською, подякувавши всім, хто продовжує розповідати про те, що насправді відбувається у нашій державі. Ділимось ключовими тезами з промови Наталії під час пресконференції. 

"Мені дуже важливо, аби голос України чули у світі. У документальному фільмі я говорю українською мовою. Зараз це мова, за яку на тимчасово окупованих росією українських територіях можна втратити життя. І це мова, за яку кожен українець ладен віддати своє життя…". 

Нагорна

Окрім того, Наталія Нагорна зазначила, що Євген Афінеєвський зробив найголовніше – він створив дуже влучний та важливий інструмент, як можна нагадувати про війну в Україні. 

“Про війну говорити дуже складно. Особливо, коли ти намагаєшся розповісти не тільки про те, як по тобі б’ють ракети чи летять снаряди. Ми розповідаємо про те, як окупанти руйнують наші школи, обстрілюють наші дитячі садочки, убивають наших дітей, як убивають найдорожчих людей і намагаються знищити все, що нам насправді дороге”. 

На завершення, спеціальна кореспондентка ТСН, яка понад 8 років висвітлює жахи російсько-української війни підкреслила, що цивілізований світ повинен побачити війну іншими очима та боротьбу українців за свободу, яка без гідності неможлива. 

Нагадаємо, що проєкт «Свобода у вогні» є продовженням фільму «Зима у вогні: боротьба України за свободу», прем’єра якого відбулась 9 жовтня 2015 року на платформі Netflix. До того ж у 2016 році стрічка стала номінантом на премію «Оскар» у категорії «Найкращий документальний повнометражний фільм». Проєкт реалізовано за підтримки Міністерства закордонних справ України та у колаборації з 1+1 media.

Новини по темі