Український талант підкреслили на показі Dior: українка Олеся Трофименко створила унікальні вишиті полотна для модного дому

Унікальні декорації до показу колекції Dior у Парижі створила українська художниця Олеся Трофименко (фото, відео)
Facebook Dior

Українська родзинка на показі Dior: художниця Олеся Трофименко створила унікальні декорації для модного шоу у Парижі.

Поділитися:

Українські мотиви на показі Dior на тижні моди у Парижі: щоб представити свою колекцію Haute Couture осінь-зима 2022-2023 всесвітньо відомий бренд використав роботи української художниці Олесі Трофименко.

Олеся ТрофименкоФОТО: Facebook Olesia Trofimenko

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королева Іспанії Летиція одягнула вишиванку як знак підтримки України у боротьбі проти російської агресії

Зображення дерева життя, доповненого квітами і птахами прикрасили стіни Музею Родена, де відбувалося дефіле. Усі плотна були вишиті гладдю майстрами вручну. Крім того, вишивкою оздобили сукні та жакети. Вся колекція зроблена в ретростилі в приглушених пастельних тонах.

ДіорФОТО: Facebook Olesia Trofimenko

У соцмережах Dior про цю колекцію написано наступне:

"Dior із задоволенням запрошує вас подивитися на презентацію колекції Haute Couture осінь-зима 2022-2023 від Марії Грації К'юрі. На стінах — спеціально замовлені роботи української художниці Олесі Трофименко у поєднанні фотографії та вишивки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська вишиванка: значення елементів орнаменту (геометричний, рослинний та тваринний орнамент на вишиванці)

Відомо, що декорації для показу Dior на Парижському тижні моди створила українська художниця Олеся Трофименко, а реалізували за три місяці 470 майстрині зі Школи ремесел в Мумбаї (Індія). Усього було виготовлено 32 вишитих полотна з квітковими елементами та українськими орнаментами.

Новини по темі