Українській жінці присвячується: Олена Шоптенко влаштувала видовищний перфоманс у центрі Відня

Олена Шоптенко зі 120 українцями станцювала у центрі Відня: відео
instagram.com/alena_shoptenko

Головний хореограф «Танців з зірками» влаштувала масштабний перфоманс у Відні.

Поділитися:

Відома українська танцівниця та головний хореограф «Танців з зірками» на 1+1 Олена Шоптенко влаштувала видовищний перфоманс у столиці Австрії Відні. У постановці взяли участь 120 українок та українців.

«За прогнозом в той день повинен був йти дощ. Для усієї команди це означало б катастрофу. Інструменти оркестру, який грав під відкритим небом, були б пошкоджені, техніку не можна було б використовувати, Мотанка би не вистояла, а глядачі б просто не зібралися. Єдине, 120 українок та українців танцювали би за будь-яких умов!», – розповіла про підготовку до виступу Шоптенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни намагалися зірвати концерт Полякової в Ізраїлі

Танець Олени Шоптенко у Відні

Як і багатьом жінкам, через повномасштабну війну Олені довелося вивозити свою дитину у безпечне місце за кордон та зіштовхнутися з відчуттям повного безсиля і шоку.

Цей перфоманс вона присвятила усім українським жінкам. Танець проходив навколо спеціально створеної 4-метрової мотанки — традиційної української ляльки-оберегу.

"Кожна з українок під час цього танцю розповідала свою історію про те, які перешкоди вона долала на шляху до безпеки своїх дітей. Як тепер ці діти вже півроку зростають без тат, а деякі їх вже і не побачать. На репетиціях та під час виступу всім було важко знову переживати ті почуття. Але, як то кажуть, цей танець заснований на реальних подіях, і є черговим нагадуванням світу про наслідки війни. То ж кожна з українок є тією Мотанкою, яка залишається берегинею свого роду і готова вистоїти будь-що заради своєї сім‘ї", — поділилася деталями постановки у своєму дописі Олена Шоптенко.

Новини по темі