«Українськомовного контенту замало, його потрібно виробляти, залучаючи державу», – українські актори спеціально для рубрики «Плюсуй українську. Культура»

Українські актори спеціально для рубрики Плюсуй українську. Культура розповіли, як боротися із російською мовою

Костянтин Войтенко, Анатолій Гнатюк, Назар Задніпровський, Арам Арзуманян, Олександр Яцентюк та Ольга Сумська поділилися власними думками щодо того, як боротися із засиллям російського контенту.

Поділитися:

Команда масштабної комунікаційної кампанії «Плюсуй українську» спільно з новинними сайтом, що висвітлює теми українських медіа, кіновиробництва, технологічний бік виробництва кіно і ТВ продукції – Broadcast – запускають спеціальну рубрику, присвячену українським креативним індустріям. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Вірю, що колись, йдучи вулицею своєї країни, я не буду чути російську мову», — KOLA, співачка

У межах «Плюсуй українську. Культура» відбуватиметься знайомство з яскравими представниками української кіноіндустрії, музики, письменництва тощо. Зокрема, розглядатимуться актуальні питання, серед яких – механізми підтримки культурної галузі, стан кіносеріального виробництва тощо. 

Нещодавно вийшов перший матеріал, де Костянтин Войтенко, Анатолій Гнатюк, Назар Задніпровський, Арам Арзуманян, Олександр Яцентюк та Ольга Сумська поділилися власними думками щодо того, як боротися із засиллям російського контенту та важливістю створення патріотичного контенту. Нижче наводимо кілька основних тез з інтерв’ю акторів. 

До слова, Костянтин Войтенко, український актор театру та кіно, вважає, що створення аудіовізуального контенту необхідне для країни, адже індустрія досить сильно постраждала ще за часів кризи, що була пов’язана з пандемією коронавірусу. 

Олександр Яцентюк, український актор, виконавець головної ролі в фільмі «Памфір», зазначив, що однозначної відповіді на питання, як саме держава повинна фінансувати аудіовізуальний сектор, які жанри мають бути в пріоритеті – немає. Проте держава точно має бути драйвером в цьому процесі та обʼєднувати людей. 

А ось Арам Арзуманян, український актор театру та кіно, зауважив, що, попри те, що у в країні триває повномасштабна війна, в тренди українського YouTube продовжує потрапляти російський контент. Актор переконаний, аби цього не відбувалося, слід розвивати індустрію, не забуваючи про те, що пріоритет – Перемога України. 

«Культура теж повинна розвиватися, це дуже важливо. Ми повинні показувати світу все, що у нас зараз відбувається. Фінансування має йти на патріотичні та документальні фільми», – зазначив Арам. 

Прочитати повну версію матеріалу, а також детальніше ознайомитися з коментарями Анатолія Гнатюка, Назара Задніпровського та Ольги Сумської можна на сайті Broadcast за цим посиланням

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гріх не розмовляти найкрасивішою мовою світу", — актор Тарас Цимбалюк для проєкту "Плюсуй українську"

Нагадаємо, що основні майданчики проєкту «Плюсуй українську» – Facebook та Instagram 1+1 media, 1+1, WAW та МКІП, YouTube 1+1, сторінка проєкту в TikTok, сайти ТСН.ua, УНІАН, Главред та 1+1, телеканали 1+1 Марафон, 1+1 Україна, ТЕТ та ПЛЮСПЛЮС. А також тематична Telegram-спільнота групи 1+1 media, де можна дізнаватися більше про якісний український контент, а також поліпшувати мову. Канал «Плюсуй українську» доступний за цим посиланням.

Новини по темі