Унікальний шанс: підопічна Здійсни мрію може стати першою в Україні дитиною, яка переможе 5-й рецидив раку

Унікальний шанс: підопічна Здійсни мрію може стати першою в Україні дитиною, яка переможе 5-й рецидив раку

Подруга Лідії Таран, підопічна Здійсни мрію має унікальний шанс – стати першою в Україні, хто переможе 5-й рецидив раку

Поділитися:

Напередодні дня захисту дітей, що в Україні відзначається 1 червня, ведуча ТСН  на 1+1 Лідія Таран завітала до дитячого відділення київського онкологічного центру. Про це сьогодні розповіли в сюжеті Сніданку з 1+1.

Таран навідала дітей, які там зараз проходять лікування принесла олівці для малювання, іграшки, приладдя для рукоділля, і, звісно, Лідія завітала до палати, де перебуває 13-літня підопічна проєкту Здійсни мрію Олександра Брайловська. І майже все життя дівчинка бореться з онкопухлиною.

Ведуча подарувала Саші велику дизайнерську чашку із зображенням панди, кігурумі-піжаму з пандою. Бо знає, що Саша захоплюється корейською культурою та пандами. Дівчинка одразу почала обережно приміряти подарунок, оскільки їй заважала довга трубка крапельниці – Саша зараз проходить черговий курс хіміотерапії.

Чотири роки тому Таран і Саша разом завдяки Здійсни мрію їздили до Парижу та Діснейленду, стали справжніми подругами. Разом гуляли вулицями легендарного французького міста, розглядали Ейфелеву вежу і мріяли, що Саша обов'язково одужає! Бо це вже було диво, - при її перебігу хвороби після третього рецидиву - мати можливість цієї подорожі!

Але зараз Саша бореться з п’ятим рецидивом і це унікальний випадок, говорять лікарі. За їх словами, протоколів, які вже використовувались в лікуванні 2-го, 3-го, 4-го рецидиву-  в світі немає. А у Саші 5-й – таких дітей в світі взагалі немає!

«Секрет Саші - в силі духу. У цієї дитини особливість у тому, що вона дуже гарно реагує на хіміотерапію – променеву і високодозову», - говорить лікар онколог Вадим Кобись.

За 12 років, що Саша хворіє з’явився інноваційний препарат – це дає надію на остаточне її одужання.

«Вже декілька років цей препарат працює в європейських країнах, Америці. Це є таргетний препарат - спеціальні антитіла вироблені проти цієї пухлини. Цілюща таблетка, яку все життя думали як знайти. Ось для нейробластомы така таблетка є. У нас буде унікальний шанс – вилікувати Сашу першою в Україні, вперше застосувати у нас в країні це дороговартісне лікування. Я сподіваюсь, що ці ліки їй допоможуть» - додав Вадим Кобись.

Зазначимо, Олександрі Брайловській перший діагноз поставили вперше, коли їй було 1,8 місяців – діагностували 4-ту стадію нейробластоми раку нервової системи. Шансів тоді лікарі не давали. Але дівчинці вдалося побороти, сталася ремісія і вона змогла піти у перший клас!. Тоді у неї було дуже довге гарне волосся і банты у косах. Але згодом хвороба повернулась.

Наша Саша - це унікум і життєлюб. Дівчинка з катетером із цілодобовою хімією впевнено намагається вийти з 5-го рецидиву - це справжнє диво. Я щаслива, що ми всі разом з чарівниками можемо дарувати цілющі емоції радості. Але найбільше мрія Саші - жити та зібрати кошти на супер препарат. Я бачу, як вона перемагає і відчуваю, що ці ліки їй допоможуть! Робіть свої благодійні внески і не будьте байдужими. Якщо переможе Саша - переможемо ми, а за нею й інші діти!”, - зазначила куратор проєкту Здійсни мрію, ведуча ТСН Лідія Таран. 

Як зізналась Олександра, вона намагається не думати і не показувати свого болю. Вважає, що головне не розкисати та шукати у всьому плюси.

Волонтер проєкту Здійсни мрію Неля Шовкопляс у прямому ефірі Сніданку розповіла про суму, яку необхідно зібрати дівчинці: «Саші вже свого часу зібрали 1 000 000 грн, але потрібно ще.  Один флакон ліків, який потрібен Олександрі коштує від 10-12 тис євро. А таких флаконів потрібно п’ять. Тому загальна сума, яку нам потрібно зібрати це 60 000 тис євро або близько 2 000 000 грн».

Тим часом Саша планує своє майбутнє - мріє повернутися до школи та відкрити притулок для тварин. Вірить в безумовну свою перемогу над хворобою, сподівається тільки на найкраще та позитивне. Усі небайдужі можуть долучитися до збору коштів на лікування

Олександри Брайловської. Реквізити:

 bank: "ПРИВАТБАНК"

5169 3600 0865 4331 Гривні

4731 1856 1934 7351 EUR

4731 1856 1931 7032 USD

Брайловська Альбіна Іванівна, мама. 

Нагадаємо, що ведучі 1+1 та проєкт Здійсни мрію до Дня захисту дітей на замовлення діток з дитячого онковідділення Національного інституту раку на їх замовлення передали корисні смаколики, які їм можна куштувати, - це сухофрукти, фрукти, гранатовий сік, печиво, горішки. А також альбоми й олівці - для малювання мрій!

 

Новини по темі