Уряд підтримає власників житла, які безоплатно прихистили переселенців: алгоритм, як отримати компенсацію

Компенсація тим, хто безоплатно прихистив переселенців: як отримати
photo.unian.net

Як отримати компенсацію, якщо ви безоплатно прихистили переселенців

Поділитися:

За дорученням Президента України Урядом розроблено соціальний пакет для підтримки внутрішньо переміщених осіб, яким врегульовуються питання соціальних виплат, працевлаштування, а також розміщення осіб, які втратили або вимушено покинули своє житло. Відтак уряд підтримає власників житла, які безоплатно прихистили переселенців. Вони отримають близько 450 грн на місяць для компенсації витрат на комунальні послуги за кожну прийняту особу, незалежно від віку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити, якщо ваш будинок зруйнували російські окупанти під час війни: алгоритм дій

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов сказав:

Хочу подякувати всім небайдужим українцям, які від початку війни швидко зорієнтувалися та по всій країні приймають абсолютно безоплатно тих, хто втративши дім та рятуючись від війни, шукають безпечний прихисток. Ви сьогодні рятуєте життя, дякую!

Олексій Чернишов

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громадська активістка Уляна Пчьолкіна розповіла про свою евакуацію з Бучі на кріслі колісному та допомогу людям з інвалідністю

Алгоритм дій для отримання компенсації: 

1. Люди, які готові дати прихисток внутрішньо переміщеним особам у своєму житлі, повинні повідомити місцеву владу про це.

→ Зверніться до органу місцевого самоврядування із заявою та надайте необхідну інформацію. Цю інформацію також можна надати через вебсайт Прихисток, а надалі це можна буде зробити й через застосунок "Дія".

→ Органи місцевого самоврядування почнуть формувати реєстр житлового фонду доступного для розміщення, що дозволить розмістити якомога більшу кількість людей. Важливо: розселення у житлі буде відбуватись лише за згодою власників житла.

2. Власники житла, які безплатно прийняли у своїх домівках внутрішньо переміщених осіб, щомісячно будуть отримувати виплату з бюджету через органи місцевого самоврядування.

Новини по темі