Успіння Пресвятої Богородиці: привітання у віршах, прозі, картинках

Привітання зі святом Успіння Пресвятої Богородиці: вірші, проза, листівки, проповідь
pixabay.com/TerriC

Свято Успіння Пресвятої Богородиці: вірші, проза, листівки.

Поділитися:

Сьогодні за церковним календарем відзначається свято Успіння Пресвятої Богородиці. 28 серпня – день закінчення земного життя святої Діви Марії, матері Ісуса Христа. За християнською традицією називається Успінням, а не смертю. Назва свята – Успіння походить від слова «заснути». Християни в цей день згадують земне життя Богоматері та світлий перехід на небеса. З цим великм святом можна привітати близьких людей.

Успіння Пресвятої Богородиці: привітання у віршах

28 серпня – свято Успіння Пресвятої Богородиці. Можливі привітання у віршах:

►Ще сміється серпень золотий,
Але осені гінці вже йдуть.
Успіння Богородиці святої,
Дзвони на дзвіниці несуть.

Нехай Матір Божа вас від бід оберігає,
Живіть у мирі з Богом і людьми,
Нехай ангел вас крилами осінить,
І довгими нехай будуть ваші дні!

►Дзвін Успіння
Зазиває до церкви нас,
Отримуємо благословення,
На душі світло зараз.

Зі святом рідних привітаємо,
Бажаємо миру і добра,
Нехай буде більше в кожному
Любові, милосердя і тепла!

►Пресвята наша Богородиця
Дивиться лагідно з небес.
Вам пошле своє благословення
І подарує казкових чудес.

І нині, в день її Успіння,
Від душі хочу вам побажати,
Щоб душа ваша залишилася світлою,
І ви могли благі справи робити!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Успіння Пресвятої Богородиці: що не можна робити в цей день

Свято Успіння Пресвятої Богородиці: вітання у прозі

1. Щиро вітаємо вас зі святом Успіння Пресвятої Богородиці! Бажаємо вам мирного, тихого неба, Божого благословіння та сил на реалізацію всього задуманого. Зі святом!

2. Прийміть найщиріші привітання зі святом Успіння Пресвятої Богородиці! Бажаю Вам здійснення найбільш сміливих мрій, миру і спокою у вашій оселі і в нашій рідній Україні!

3. Зі святом Успіння Пресвятої Богородиці! Від усього серця бажаю родинного затишку і тепла, достатку, теплих стосунків з близькими людьми. Нехай удача завжди посміхається на життєвому шляху, а Божа Матір оберігає.

4. Вітаю з Успінням Пресвятої Богородиці! Нехай будуть успіхи в житті, родинне тепло, спокій в сім'ї і в державі. Бажаю, щоб доля завжди посміхалася, а в нашій Україні запаннував мир.

5. В день Успіння Пресвятої Богородиці бажаю, в першу чергу, миру. Також зичу добра, достатку і злагоди Вам і Вашій родині! Нехай Божа Матір завжди захищає від усіх життєвих негараздів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церковний календар на вересень 2022: найважливіші свята та дати

Успіння Пресвятої Богородиці: привітання у картинках

Святкові листівки зі святом Успіння Пресвятої Богородиці:

Успіння

Успіння привітання

Успіння

Проповідь на свято Успіння Пресвятої Богородиці

З Проповіді Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія в день відзначення Успіння Пресвятої Богородиці 28 Серпня 2020 року:

Сьогодні ми вшановуємо подію, яка знаменує завершення земного життя Богородиці та входження Її у життя вічне. Саме тому хоча за звичайним міркуванням подібну подію люди називали би смертю, ми, християни, не кажемо так, але іменуємо її Успінням, сном тимчасовим, від якого до вічного буття нашу Владичицю пробуджує Її Божественний Син.

Якщо для невіруючих смерть здається кінцем всього, а тому і сенс самого життя ставиться під сумнів, то для віруючих смерть є переходом від тимчасового життя до життя вічного. Ми не просто сподіваємося, що можливо за гробом є для нас продовження життя – ми твердо знаємо, маючи ясне свідчення про це у Божественному Одкровенні, що хоча тілесно ми помремо, але маємо безсмертну душу і у останній день історії світу цього, під час Другого Пришестя Спасителя і Страшного Суду, ця душа знову з’єднається з тілом, воскрешеним і оновленим для життя вічного.

Це знання надає життю сенс, бо воно стає не беззмістовною хаотичною сумішшю насолоди та страждань, яка завершується могилою, але усвідомлюється як шлях до вічного життя, як подорож до Дому нашого Небесного Отця, де нам приготовлено багато осель. Усвідомлюється як час праці, плід якої – вічне блаженство і винагорода за яку – нев’янучий вінець Божественної слави.

Завершення земного життя Пречистої Діви було блаженним і мирним, адже воно було позбавлене цих суму та страху. Бо Вона не була зв’язана оковами гріхів, а навпаки, вже тут, у світі цьому, жила передчуттям благодатної вічності. Ось чому Церква, іменуючи завершення Її земного життя Успінням, тим самим хоче показати нам, якого ставлення до життя і смерті має прагнути і кожен із нас. Бо як сон приваблює нас, і чим більше ми працюємо, чим більше турбот маємо протягом дня, з тим більшою радістю і прагненням очікуємо на сон і на заспокоєння душі й тіла, які він приносить, надаючи відновлення сил – так і наближення смерті має бути для нас наближенням зустрічі з Творцем, очікування на яку спонукає нас з радістю трудитися для очищення від гріхів та для гідного приготування до вічності.

Отже, вшановуючи Успіння Богородиці ми утверджуємо свою віру в те, що ця подія є засвідченням, як Бог виконує те, що обіцяв. Успіння засвідчує, що смерть воістину є тимчасовою і що після упокоєння вічне блаженне життя очікує на праведників, на тих, хто любить Бога і виконує волю Його, як це робила Пресвята Діва Марія.

Фото з відкритих джерел

Новини по темі