В яких містах України з 1 червня запрацювали дитсадки (перелік)

З 1 червня у деяких містах України відбувся запуск дошкільних закладів: перелік міст та кількість відкритих садків
Pixabay

В яких містах відкриються дитячі садки?

Поділитися:

Сьогодні, 1 червня, у День захисту дітей, в Україні відбувся запуск дошкільних закладів. Про це розповіли у "Сніданку з 1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні з'явилося нове державне свято: що будемо відзначати і коли

Про запуск дошкільних закладів повідомили у Києві, Полтаві та Луцьку — саме в цих містах відкривається одразу декілька дитячих садочків. Обирали заклади прискіпливо: кожен з них має приміщення, яке можна використовувати під час повітряної тривоги як укриття.

садки України

У Києві для того, щоб відправити дитину до дитячого садка, батьки мають надати довідки з місця роботи про те, що вони працюють. Якщо один з батьків перебуває вдома, то дитину до садка не візьмуть, через що українці обурюються в соцмережах. Крім того, дітей можна залишити у дитячому садку лише на 4 години без харчування.

Від сьогодні у Деснянському районі Києва запрацює всього 1 садочок на 260 місць: це мало, адже в цьому районі проживало у мирні часи близько 350 тисяч людей, а дошкільнят було близько 12-15 тисяч. У КМДА також повідомили, що до відкриття також готові ще 14 приватних закладів та додали, що до дитсадків дітей можна буде відправити не лише людям зі столичною пропискою, а й тимчасово переміщені особи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через платформу "єДопомога" відтепер можна подати заявку на отримання грошової допомоги від міжнародних організацій: інструкція

Влади Києва, Полтави та Луцьку додатково закликають телефонувати до своїх садків та дізнаватися поточну інформацію, адже перелік дитячих дошкільних закладів може розширюватися.

В деяких містах, як Житомир, Івано-Франківськ, Львів та уся Чернівецька область, запрацюють різні дитячі табори. А ще сьогодні у різних містах України на честь Дня захисту дітей будуть проводитися різноманітні квести та ярмарки. 

Дивіться сюжет:

Новини по темі