В Україні представили план відновленння країни та спільно з Google розпочали проєкт з оцифрування наслідків російського вторгнення у зруйнованих містах

В Україні разом з Google оцифрують наслідки вторгнення росії та вже склали план відновлення країни
Pexels/Victor Katikov

Україну відновлюватимуть у три етапи: перший вже триває, розповіли в уряді.

Поділитися:

В Україні вже склали та представили план відновлення країни. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. План відновлення України складається з трьох етапів, перший із яких – оперативне відновлення зруйнованих об’єктів, вже розпочався:

"Ми вже оголосили цей план. Називатимемо його U-24. Це план відновлення України. Буде відповідний фонд відновлення, яке відбуватиметься у три стадії", – розповів голова уряду.

Перший етап – це оперативне тимчасове відновлення зруйнованих об'єктів тимчасово. Він вже триває в українських містах.

Другий етап – це швидке відновлення відразу після завершення бойових дій. Передусім потрібно буде відновити постачання води й електрики, аби люди могли забезпечити своє існування на зруйнованих територіях, зауважив Шмигаль. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям відшкодують втрачене та пошкоджене під час війни майно: коли можна буде подати відповідну заявку в додатку "Дія"

На третьому етапі настане повноцінне відновлення наших міст, містечок, будівель, інфраструктури і країни в цілому:

"Цей етап буде найбільш витратним, найбільш тривалим, але ми хочемо втілити його дуже швидко".

Задля виконання першого етапу відновлення, Міністерство внутрішніх справ України спільно з експертами світового технологічного гіганта Google розпочали проект із оцифрування наслідків військової агресії російської федерації проти України. Мета проекту — фіксація завданих російськими окупантами руйнувань в українських містах та селах.

Також планується, що новий проект буде у загальному доступі для людей, які хочуть володіти об‘єктивними даними про свою місцевість та своє нерухоме майно. Окремо створять сервіс для правоохоронців та рятувальників, які зможуть використовувати його як інформаційно-довідковий ресурс для координації своїх дій та додаткової фіксації стану речей в регіоні. Перші результати початку злагодженої роботи можна буде оцінити з наступного тижня. Фахівці Google обіцяють оприлюднити перші панорамні знімки зруйнованих вулиць та будівель у м. Ірпінь.

Нагадаємо, у застосунку "Дія"  вже можна подати заявку про пошкоджене під час війни майно

Новини по темі