Важливо знати: в Україні змінили порядок надання житлових субсидій

Які зміни у порядку надання субсидій в Україні
freepik.com

Уряд змінив порядок надання житлових субсидій.

Поділитися:

В Україні удосконалили порядок надання населенню житлових субсидій, надавши Пенсійному фонду можливість призначати виплати за декларативним принципом. Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді в телеграм-каналі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Субсидії на опалювальний сезон: як оформити та хто має право у 2023 році

Що змінилось у порядку надання субсидій в Україні

►Надано Пенсійному фонду можливість призначати житлові субсидії громадянам за декларативним принципом на зазначену у спрощеній заяві про призначення та надання житлової субсидії адресу домогосподарства.

►Змінено логіку ідентифікації переліку наявних житлово-комунальних послуг за адресою домогосподарства, коли співставлення адрес потенційних/фактичних отримувачів житлових субсидій здійснюватиметься Пенсійним фондом, а не їх надавачами/виконавцями.

►Передбачено можливість продовження строку розгляду спрощеної заяви, поданої заявником, на 10 робочих днів у разі виявлення фактів, які потребують додаткової перевірки.

В Україні субсидії на оплату житлово-комунальних послуг отримують 1,3 млн родин; у середньому в жовтні розмір наданих субсидій дорівнював близько 760 грн на сім’ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніг, ожеледиця та дощ: в Україні різко погіршиться погода

Чи можна зекономити на теплому одязі, купуючи його влітку? Дивіться у сюжеті “Сніданку з 1+1", що виходить з 6:30 до 9:30 у будні на "1+1 Україна":

Новини по темі