Як цікаво та корисно провести час із дітьми взимку: поради Валентини Хамайко

Валентина Хамайко розповіла про улюблені зимові розваги для дітей

Ведуча "Сніданку. Вихідний" Валентина Хамайко поділилася улюбленими зимовими забавами з дітьми.

Поділитися:

Ведуча "Сніданку. Вихідний", що виходить з 07:00 до 09:30 у вихідні на телеканалі "1+1 Україна" та на YouTube, Валентина Хамайко ексклюзивно для сайту 1+1 розповіла, як любить проводити час взимку з дітьми та на самоті. 

Улюблені зимові розваги для дітей

На вулиці взимку найкраща гра – це брати собак і йти в ліс, досліджувати нові стежки. Також діти люблять ліпити снігову бабу. З санчатами складніше, бо у нас біля будинку немає гірки, але вони їх обожнюють. Тому, ми пробували собак прив'язувати, щоб собаки їх тягали на санчатах. Це завжди закінчується тим, що все перевертається, всі в снігу. А так, діти сніг люблять, сніг чекають. Ми минулого року вперше їхали у гори, і молодша донька Мирослава ставала на сноуборд, Андрійко ще малий був. То у них були такі перші повноцінні гори в їх житті, бо до цього це був тільки Протасів Яр у Києві. 
  
А взимку, коли погода мокра і на двір не хочеться, люблять пекти щось разом. Камін, вогнище, тісто, форми для печива, гарячий чай, кіно – це та класика, яка завжди працює. З настільними іграми в нас якось не склалося. Діти між собою в монополію грають, люблять, щоб у кожного була своя, бо якщо вони їдуть в табір, то кожен бере свою гру.   

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Валентина Хамайко поділилася секретами випікання хліба у "Сніданку. Вихідний"

Валентина Хамайко

Книги та подкасти

Я люблю подкаст «Культурний трибунал». Там небагато серій, але це стосується нашої історії. Його створила Яна Супоровська, моя колишня колега — це дуже якісно і красиво зроблено. Якщо у вас прогалини з історії, дуже раджу його. Чим більше я слухаю цей подкаст, тим більше хочу, щоб про нього дізналося якомога більше людей. Це, напевно, один з моїх найулюбленіших подкастів. Вона крутезна. А дітей поки подкасти не чіпляють. В машині іноді намагаюся поставити аудіоказки. Дітей вистачає на хвилин 15-20, вони не готові сприймати тільки на слух, потрібно щоб ще картинка була. А так, за класикою, вони люблять дивитися, наприклад, «Чарлі і шоколадна фабрика». Андрійко в цьому році перший раз відкрив для себе хлопчика, який залишився один вдома, і йому дуже сподобалася ця історія. Тим паче що у нас ситуація, коли Андрійко сам часто залишається вдома на 2-3 години, тому ця тема була дуже йому близька.

Як приготувати Яблучний штрудель: дивіться рецепт від Валентини Хамайко у "Сніданку. Вихідний", що виходить з 07:00 до 09:30 у вихідні.