«Пробував себе в IT, в таксі»: Валентин Томусяк розповів про пошук роботи на початку повномасштабної війни та кризи у стосунках з Катериною Тишкевич

Валентин Томусяк розповів про стосунки з дружиною та як війна змінила їхнє життя
t.o.m.u.s.y.a.k/Instagram

Український актор Валентин Томусяк розповів про стосунки з дружиною Катериною Тишкевич та як війна змінила його життя

Поділитися:

В ексклюзивному інтерв'ю для УНІАН відомий український актор театру та кіно Валентин Томусяк розповів про свої стосунки з дружиною Катериною Тишкевич та поділився історіями про те, як війна змінила його життя.

Валентин Томусяк зазначив, що ревнощі ніколи не були проблемою у їхньому шлюбі. Він вважає, що гармонійні стосунки будуються на взаєморозумінні, уважності до партнера, готовності йти на компроміси.

«Якось не прижилися ревнощі в наших стосунках, принаймні за десять років не памʼятаю випадку, коли в нас був конфлікт з приводу цього. Щоб побудувати гармонійні стосунки, потрібно бути уважним до партнера, намагатися його розуміти, не робити того, чого не хотів би, щоб партнер робив стосовно вас, вміти йти на компроміси. Ніколи не можна самостверджуватися за рахунок іншого», — розповідає актор.

«Якось не прижилися ревнощі в наших стосунках»

Та навіть попри стабільність у стосунках, Валентин зізнався, що разом із дружиною вони переживали і кризові моменти. Важкими виявилися кризи трьох і семи років, коли проблеми накопичувалися і вимагали обговорення.

«Сварок у нас майже не буває ніколи. Звісно, можемо іноді конфліктувати. Наприклад, під час запису самопроб. Не завжди наше бачення сцени, яку треба зняти, сходиться. А взагалі, у нас були кризи трьох та семи років! Було складно і боляче, але вирішила все довга та щира розмова. Кожен говорив про те, що йому наболіло і які накопичились образи, потім ми намагалися зрозуміти почуття іншого та шукали компроміси. Поки у нас це виходить», — зазначає Валентин Томусяк.

«Було складно і боляче, але вирішила все довга та щира розмова»

Валентин Томусяк і Катерина Тишкевич
t.o.m.u.s.y.a.k/Instagram

Актор також розповів про те, як війна змінила його життя. Він називає це «надподією», яка змусила мільйони людей переглянути свої пріоритети. Наприклад, для Валентина війна зменшила важливість всього матеріального:

«Війна, так чи інакше, вплинула на всіх нас! Це те, що в гарній драматургії зветься надподія! У мільйонів людей в один момент змінилася їхня наскрізна дія, мотиви й цінності, їхні звички, плани, мрії, життя і взагалі долі… Ми всі вчимося жити по новому, шукаємо внутрішні та зовнішні опори.

Хтось швидше адаптується, хтось дуже болісно перебудовується, але всіх нас чекає реабілітація від цієї травми. Ми не виключення, нас теж шваркнуло добряче об стіну. Якщо говорити про суттєві зміни, в мене зменшилась цінність до матеріального, бо коли все почалося, із необхідного, все майже помістилося в одну валізу».

«У мільйонів людей в один момент змінилася їхня наскрізна дія, мотиви й цінності, їхні звички, плани».

За півтора року з початку війни актору навіть довелося спробувати себе в різних професіях, адже ролей в театрі чи кіно зовсім не було.

«Десь півтора року в мене нічого не було. Пробував себе в IT, в таксі, в продажах в інтернеті. Але ні в чому не досяг успіху. Деякий час працював викладачем в інституті. В той час ми з дружиною прийняли рішення продати наш будинок, бо потрібні були гроші. Дуже радий, що зараз, моя основна професія знову має попит, є нові ролі в кіно, в театрі», — згадує Валентин Томусяк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сучасне українське кіно та культові стрічки, які стали культурною спадщиною: 1+1 Україна запускає проєкт Аргумент кіно з ведучим Єгором Гордєєвим

Новини по темі