Вціліла кухонна шафка в Бородянці: журналісти знайшли та поспілкувалися з її власницею

Вціліла шафка в Бородянці: що відомо про долю її власників (відео)

Вціліла у розбомбленому будинку в Бородянці кухонна шафка вже стала символом незламності нашого народу. Що відомо про її власницю?

Поділитися:

Шафка з розтрощеного російськими загарбниками багатоповерхового будинку в Бородянці на Київщині вже стала справжнім сиволом української незламності. На цей будинок окупанти скинули 2 авіабомби і розтрощили його практично вщент.

Бородянка

Здається єдине, що вціліло в цьому будинку, — це кухонна шафка на 4 поверсі, всередині якої неушкодженим стоїть посуд, а зверху над нею — керамічний півник. Журналісти ТСН розшукали власницю цієї шафки та поспілкувалися з нею.

Рятувальники закінчили розбирати завали під цим будинком в Бородянці і, на щастя, не знайшли під ним людей. Це дає надію на те, що ніхто тут не помер від ворожих авіабомб. Тут, на цих завалах, журналісти побачили Віталія, колишнього мешканця будинку, який намагався віднайти у руїнах бодай щось своє, рідне. Він і розповів, що власниця квартири з шафкою дружить з його мамою. Знайшовши контакти жінки, команда ТСН вирушила на Захід України, щоб поспілкуватися з Надією Дмитрівною. Вона тримається так само стійко, як і її шафка.

Бородянка шафка власниця

Надія Дмитрівна згадує, що коли російські окупанти бомбили її будинок, вона ховалася у підвалі сусідньої багатоповерхівки. Наступного дня жінка виїхала у безпечне місце, втративши все нажите роками майно. Вона розповідає:

"Я з підвала вийшла в одних чоботах, носках, двох штанах, куртці, зверху на мені ще було чуже пальто, на голові косинка. У мене немає жодної дитячої фотографії, нічого".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Усе можна відбудувати, окрім спогадів", — історія мешканки Маріуполя, яка змогла виїхати з немовлям під обстрілами з блокадного Маріуполя ("Щоденники війни")

Надія Дмитрівна з родиною поселилася у цьому будинку в Бородянці у 1985 році, щойно його побудували. Аварія на ЧАЕС забрала життя її чоловіка, потім помер старший син, і вона залишилася жити з молодшим, але 2 роки тому не стало і його. Та вона не втрачає оптимізму і віри у завтрашній день, незважаючи на всі випробування, що їй приготувала доля:

"Треба витримати все, бо нічого не повернеш. Обов'язково буде мир, я 70 років прожила і ще стільки ж проживу".

Вцілілий півник зверху на шафці, фото якої стало вірусним і облетіло соцмережі, зі знаменитої Васильківської майоліки, що виготовляє керамічний посуд з використанням розписної глазурі з 1934 року. Фото подібного півника у соцмережах виклала корисувачка Гайдичук Ольга і підписала його словами:

"Побратим Бородянського захисника".

Півник

Півник вистояв і ми обов'язково вистоїмо у цій запеклій боротьбі з росією за нашу рідну Україну.

ФОТО: соцмережі

Новини по темі