Ведучі "1+1 Україна" Тімур Мірошниченко, Неля Шовкопляс, Валентина Хамайко, Святослав Гринчук розповіли про свої сімейні традиції Дня Святого Миколая

Ведучі "1+1 Україна" про сімейні традиції Дня Святого Миколая

Ведучі "1+1 Україна" розповіли, як приймали листи з побажаннями та які подарунки підготували дітям. 

Поділитися:

Цьогоріч в Україні вперше після переходу на новоюліанський календар День Святого Миколая святкують 6 грудня. Тімур Мірошниченко, Неля Шовкопляс, Валентина Хамайко та Святослав Гринчук поділились своїми традиціями сімейного свята та розповіли як відзначатимуть його сьогодні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Днем святого Миколая 2023: привітання у віршах та листівках

Тімур Мірошниченко:

Завжди на Миколая я намагаюся зробити щось приємне і корисне для дітей. Цього року ми з колегами та благодійним проєктом 1+1 media «Здійсни мрію» поїдемо в різні освітні простори «Школи Супергероїв» при лікарнях, аби привітати дітей та вручити їм подарункові коробки від Фундації Олени Зеленської. Діти повинні мати доступ до освіти. А свої діти також готуються до цього свята – Мія пише листа до Миколая, кладе його в морозилку – чесно кажучи, не знаю, звідки взялась така традиція. Вона не вперше так робить, бо впевнена, що Святий Миколай так швидше їх забере звідти. Марко просто озвучує свої бажання і якимсь дивним чином всі вони матеріалізуються під ялинкою. Цього року Миколай вже все привіз заздалегідь: Мії – ляльку, бо в неї зараз період, коли вона любить гратися саме ляльками, Марко – трансформер-літак, Марсель поки що нічого не озвучив, але для нього ми підготували розвиваючі іграшки.

Тімур та Інна Мірошниченки з дітьми

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що покласти під подушку дітям на День святого Миколая 2023: ідеї подарунків

Валентина Хамайко:

Менший син Андрійко народився 5 грудня, тому в нас подарунки є і в цей день, і на Миколая, 6 грудня. Діти вже не пишуть листи Святому Миколаю, тому, мабуть, як і минулого року, подарую їм щось смачненьке. Вважаю, не час зараз для великих подарунків і гучних свят. Наприклад, в тому році я купила кожній дитини по коробці різноманітних фруктів. Це було і корисно, і вітамінно й емоційно — бо діти із задоволенням відкривали для себе незвичні фрукти, вперше їх смакуючи. А діти більше зараз радіють тому, що тато з фронту повернувся додому — це найбільший для них подарунок.. 

Валентна Хамайко

Неля Шовкопляс:

У моєму дитинстві особливих традицій святкування дня Миколая не було, але ми знали, що відразу зранку потрібно щось шукати під подушкою. Найчастіше це були цукерки. Було круто, такі приємні спогади. Мої малі цьогоріч нічого не просили у Миколая. Єдине їхнє велике бажання, щоб скоріше закінчилася війна. Ми будемо дарувати їм солодкі адвент-календарі й мандарини. А ще мене запросили провести презентацію інтерактивної книги Діми Монатіка «Книга мрій» для дітей військових. Будемо створювати свого мрійливого персонажа. 

Неля Шовкопляс

Святослав Гринчук:

Миколай у нас за очікуваннями — топ-2 після Дня народження. Тому звичайно, вже десь тиждень тривають традиційні розпитування у виконанні доньки про те, як він дізнається, що діти чемні, або ні, чи приносив колись різки мамі, або тату, і чи ми сильно засмучувались, коли ті таки різки отримали. Мабуть, щось передчуває (посміхається). Дзвінці - 6, але якоїсь чіткої прив'язки свята Миколая саме до 19-го грудня у неї ще не було. Пам’ятала лише, що «десь у грудні перед новим роком», тому перейти на новий календар святкування для нас проблемою не було. Хіба невеличкі додаткові клопоти для Миколая, де вже 5-го числа знайти ялинку, адже він традиційно теж її нам уночі приносить. Але щось мені підказує, що він з цією місією попри все вже одно впорався. До речі, ми з дружиною теж чекаємо презентів, бо це ж не лише дитяче свято, а свято всіх, хто хоче і далі бодай трішки почуватись дітьми. І не треба забувати сьогодні про ті сім’ї, які, на жаль, через війну не можуть бути разом, про дітей, чиї батьки захищають нашу країну. Вірю, що Миколай і для них зробить щось приємне.

Святослав Гринчук

Новини по темі