Принц Луї, принцеса Шарлотта та принц Джордж стали зірками параду на честь платинового ювілею правління королеви Єлизавети

Великобританія святкує платиновій ювілей правління королеви: святкові фото королівської родини та параду
gettyimages.com

З 2 по 5 червня британці відзначатимуть рекордне 70-річчя королеви Єлизавети II на престолі.

Поділитися:

Королева Єлизавета стала до правління після смерті свого батька у лютому 1952 року, коли Вінстон Черчілль був прем'єр-міністром Великої Британії, а Йосип Сталін керував Радянським Союзом. Для британців це рекорд перебування на престолі — до Єлизавети найдовше правила тільки королева Вікторія (протягом 63 років).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖБританська королівська родина підтримала Україну: принц Вільям та Кейт Міддлтон відвідали Український культурний центр, що допомагає біженцям

Королева ВеликобританіїФото: правнук королеви принц Луї закриває вуха під час під час традиційного прольоту королівської авіації

Прем'єр-міністр Борис Джонсон, виступаючи у парламенті, зазначив, що служба та відданість обов’язку «Єлизавети Великої» не мають собі рівних.

«Я сподіваюся, що найближчими днями ми зможемо… показати кожним багаттям, кожним концертом, вуличною вечіркою та демонстрацією вищого пілотажу любов і відданість, щоб відповісти взаємністю на любов, відданість і лідерство, які вона виявляла до всієї країни протягом семи десятиліть», — сказав він нещодавно.

Ювілей правління королеви Великобританія

Сьогодні тисячі британців починають відзначати національне святе урочистостями, вечірками та концертами. Звичайно, вся королівська родина спостерігала за знаменитим парадом Trooping Colour з балкону Букінгемського палацу. Особлива увага була прикута до дітей Кейт Міддлтон та принца Вільяма: 4-річного принца Луї, 7-річної принцеси Шарлотти та 8-річного принца Джорджа.

діти Кейт Міддлтон

Кумедні вирази обличчя правнуків королеви потішили публіку всього світу. Особливо яскраві емоції були у наймолодшого Луї. Цікаво, що молодший син принца Вільяма з'явився в такому ж костюмі матроса, як і його батько на такому ж параді у 1985 році.

Зразково елегантною, як завжди, була мама дітлахів Кейт Міддлтон, герцогиня Кембріджська, дружина принца Вільяма. 

Кейт Міддлтон

Герцогиня Кейт з'явилася в білому блейзері від Alexander McQueen і в капелюсі Philip Treacy. Наряд був доповнений сапфіровим кольє та сережками з сапфірами, що належали принцесі Діані.

Кейт Міддлтон

Нагадаємо, у королеви Єлізавети 4 дітей, 8 онуків, 12 правнуків.

ФОТО: gettyimages.com

Новини по темі