Образ британського прем'єр-міністра Бориса Джонсона: яким політик був у дитинстві, що символізують його яскраві краватки та як він ставиться до своєї зачіски

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Борис Джонсон: яким політик був у дитинстві, що символізують його яскраві краватки та як він ставиться до своєї зачіски
Instagram/borisjohnsonuk

Що відомо про британського прем'єр-міністра Бориса Джонсона: дитинство, юність, відношення до одягу та зачіски.

Поділитися:

Цього політика легко впізнати за його зачіскою-кульбабкою: британський прем'єр-міністр Борис Джонсон дивує багатьох, хто звик до стереотипного образу манірних англійців, але він був таким завжди та ніколи не зраджував себе. Про образ політика, який так вирізняється серед інших діячів розповіли у "Сніданку з 1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Україна в інформаційній війні перемагає росію», – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в ексклюзивному інтерв'ю ТСН

Хоч родина Бориса Джонсона належала до найвищої еліти, він ніколи не мав вигляду хлопчика з листівки. Сам він у дитинстві був непосидою: знав, що життя — це змагання, і завжди хотів бути попереду. Коли б його не запитали, ким він хоче стати, він відповідав "королем світу".

Джонсон

Що старшим ставав Джонсон, тим менше лоску мала його зовнішність. Навчаючись у найкращих навчальних закладах, він ніколи не почував себе частиною рафінованого суспільства, в якому йому було надто тісно та нудно. Надворі були яскраві 80-ті: є фотографії, де у свої 20 Борис насолоджувався життям, сидячи у напівзаправленій сорочці в обіймах красуні. 

Джонсон

Далі в 90-х Джонсон працював журналістом: його зовнішня недбалість органічно пасувала творчій професії. Але у 40 років чоловік почав штурмувати політику, і тут довелося опанувати дрес-код. Тепер краватки навпаки мають чітко продуманий вигляд, хоч вони й не за етикетом довгі.

Під час лютневої зустрічі Бориса Джонсона з Володимиром Зеленським у Софіївському соборі у прем'єр-міністра була яскрава зелена краватка. Чимало політичних оглядачів розцінили її як знак прихильності до українського президента. У квітні ж Джонсон надягнув на прогулянку Києвом блакитну краватку, і публіка зіставила її із пшеничним відтінком волосся: вийшли кольори прапора України. До костюма Борис Джонсон надягнув зношені туфлі: ця відсутність лоску так само стала політичним жестом, який демонструє співчуття та розуміння тяжкої ситуації в Україні. 

Джонсон ФОТО: Instagram/borisjohnsonuk

У родині Джонсонів полюбляють брати одяг на прокат: наприклад, дружина Бориса Джонсона Кері брала на день дизайнерську весільну сукню. До речі, оточення урядовця багато говорить про те, що саме жінка зараз керує зовнішнім виглядом політика. Цікаво, чи це саме вона добирає Джонсону яскраві шапки та шорти на прогулянку?

Джонсон

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Візьміть собі та йдіть за російським військоим кораблем", — активісти принесли "трофеї російських військових" під посольство росії у Лондоні (фото)

Якщо зав'язати краватку в піджак йому вдалося, то вкласти своє волосся — ні. Вже на посту прем'єра Борис навіть перепрошував за нього:

Джонсон

Пасма, що розлітаються — вже невіднятна частина образу британського політика. Вони ніби говорять, що немає часу на такі дрібниці — усі думки тільки про великі справи.

Цікавий факт: Борис Джонсон нещодавно у соціальних мережах змінив своє прізвище. Відтепер на його офіційній сторінці в інстаграмі він підписаний як Джонсонюк. Також навколо своєї фотографії на аватарці видно обрамлення у синьо-жовтих кольорах. Так він вирішив підтримати українців.

З цього зрозуміло одне: за образом Бориса Джонсона стоять цілком серйозні та безкомпромісні вчинки.

Новини по темі