Вихідні у лютому 2022 Україна: святкові, неробочі та скорочені дні

Вихідні лютий 2022 Україна: скорочені, неробочі, святкові дні
Pexels/Olya Kobruseva

Вихідні лютий 2022: коли ми будемо відпочивати в другому місяці року?

Поділитися:

У лютому передбачено низку повноцінних вихідних днів. Коли ж ми будемо відпочивати в лютому 2022 та чи є в другому місяці зими святкові дні?

Святкові та вихідні дні у лютому 2022 року Україна

Календарні вихідні у лютому припадають на такі числа: 5-6.02, 12-13.02, 19-20.02, 26-27.02. Додаткових неробочих днів, згідно зі статтею 73 Кодексу законів про працю України, у лютому не передбачено. 

Хоч у лютому не має додаткових вихідних, сподіваємося це не завадить душевно та яскраво відсвяткувати популярні лютневі свята: День Святого Валентина (ще його називають Днем закоханих), який відзначається 14 лютого, а також Масляниця з 26 лютого по 6 березня. Окрім цього, є ще низка важливих церковних свят: 6 лютого — День блаженної Ксенії, 7 лютого – День святителя Григорія Богослова, 9 лютого – святителя Іоанна Златоуста, 12 лютого – Собор трьох святителів, 15 лютого – Стрітення Господнє, 25 лютого – День Іверської ікони Божої тощо. 

Скорочені робочі дні у лютому 2022 року Україна

Напередодні святкових та неробочих днів тривалість роботи працівників скорочується на одну годину як при п’ятиденному, так і при шестиденному робочому тижні. Це передбачено частиною 1 статті 53 Кодексу законів про працю України. Проте у цій статті є перелік працівників, у яких процедура скороченого вихідного дня інша.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп на лютий 2022 для всіх знаків зодіаку: на кого чекає кохання, а на кого – розчарування

У лютому 2022 року в Україні скорочених робочих днів не передбачено. 

Економічний паспорт українця: навіщо він потрібен і коли можна буде отримати виплати від держави? Дивіться сюжет:

Новини по темі