Вшанування пам'яті жертв російської агресії під Києвом: у Німеччині, Грузії, Литві та Чехії люди лягли у позах, в яких були знайдені тіла вбитих

Мітинги для вшанування жертв пам'яті загиблих під Києвом: у Німеччині, Грузії, Литві та Чехії люди повторили пози, у яких були знайдені вбиті російськими окупантами тіла
Андрій Василенко

Кадри мітингів у Європи проти російської агресії на Київщині.

Поділитися:

Вчора, 6 квітня, пройшли мітинги на підтримку України та вшанування пам'яті жертв на Київщині (у Бучі, Ірпені, Гостомелі). Там російські окупанти жорстоко вбивали цивільних мешканців міста. Людей розстрілювали з зав'язаними білими стрічками руками, поки вони намагалися евакуюватися на автомобілі чи просто йшли додому. Саме заради того, аби вшанувати ці смерті та закцентувати на жахливих злочинах росії, в Німеччині, Грузії, Литві та Чехії вийшли на вулиці люди з синьо-жовтими стягами. Цим вони вимагали нових санкцій проти країни-агресорки.

біла стрічка ФОТО: gettyimages.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Важливо! Передайте всім": Дмитро Комаров пояснив правила поведінки на територіях, де побували війська рф

Німеччина

У столиці Берліні люди вийшли до будівлі Рейхстагу із протестом проти вбивства цивільних українців російськими окупантами. Вони скандували: «Ембарго на російський газ та нафту». Також вони зачитали звіти мешканців зони бойових дій.

Німеччина ФОТО: gettyimages.com

Після цього мітингувальники зобразили мертвих людей, яких знайшли на вулицях Бучі: вони лягли у так званий "людський килим", тобто таку саму позу, у якій було знайдено тіла.

Німеччина ФОТО: gettyimages.com

Багато учасників акції були одягнені в національні кольори України, а під очима намалювали собі сльози червоною фарбою.

Німеччина ФОТО: gettyimages.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведучий 1+1 Костянтин Грубич разом з колоною волонтерів вирушив з гуманітарною допомогою на Київщину (Бородянку, Немішаєве, Бучу)

Литва

Озеро перед російським посольством у Вільнюсі мітингувальники забарвили червоним кольором, що символізує кров вбитих росіянами українців.

Литва ФОТО: 15min.lt

Після цього вони теж провели антивоєнну акцію протесту: усі так само лягли на дорогу перед входом у посольство Німеччини у Вільнюсі.

Литва ФОТО: Андрій Василенко

Чехія

Чеські активісти Extinction Rebellion Česká republika провели у столиці країни Празі акцію на підтримку України та проти війни росії. Вони теж лягли на дорогу зв'язаними руками. 

Грузія

Люди зібралися біля грузинського парламенту у Тбілісі, зав'язали собі руки та лягли на дорогу, символізуючи вбитих людей на Київщині.

Новини по темі