"Важливо! Передайте всім": Дмитро Комаров пояснив правила поведінки на територіях, де побували війська рф

"Важливо! Передайте всім": Дмитро Комаров пояснив правила поведінки на територіях, де побували війська рф
Instagram/komarovmir

Ця інформація може врятувати вам життя: Дмитро Комаров розповів, як потрібно поводитися на територіях, звідки пішли ворожі війська.

Поділитися:

Ведучий програми "Світ навиворіт" Дмитро Комаров пояснив правила поведінки, яких треба дотримуватися всім на теренах України, де побували ворожі війська росії.

Передайте всім власникам будинків і квартир, усім, у кого житло зруйноване, волонтерам, — взагалі всім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дмитро Комаров показав кадри звільненого Гостомеля: знищена «Мрія» та мародерства росіян

Росіяни при відході дуже багато замінували: ліси та парки, газони, квартири, будинки, офіси, двері, підвали, зброю, машини, навіть трупи. Сьогодні, за розповіддю Дмитра, спеціальний загін Патрульної Поліції розмінував будинок, до якого завтра повертаються діти: уважний сусід зайшов до будинку і помітив гранату, а місцева жінка побачила поліцію і попросила допомогти.

Найпростіше примітивне мінування — граната Ф-1. У нашому випадку росіяни придавили кришкою підвалу спусковий важіль на гранаті до сходів і накинули зверху стару ганчірку. Навіть знаючи від місцевих, що будинок замінований, це помітно не одразу: замасковано просто, але добре. Чека висмикнута. Достатньо було зачепити ногою кришку підвалу, або почати його закривати, або зачепити ногою ганчірку, йдучи сходами. І через 3-4 секунди... Розліт уламків 200 метрів...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Дмитро Комаров вважає, що в цьому випадку все обійшлося, бо був уважний сусід та професіонали поряд, і смертельну пастку знайшли до повернення господарів із дітьми додому. Але з будь-якими іншими людьми це може статися за інших умов і тоді це смертельно небезпечно. Ведучий сказав, що на території, звідки відійшли російські війська, треба бути дуже уважними:

Заходьте до будинку лише після перевірки фахівцями. Дивіться під ноги, контролюючи кожен крок. Розтяжки бувають не тільки лише на рівні ніг, та й на рівні грудей. Обережно у темних приміщеннях. Обережно на траві. Не відчиняйте наосліп двері, вікна. Не беріть руками сумнівні предмети. Не чіпайте без запитання техніку, яку покинули росіяни: танки, БТР, БМП і таке інше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страшні кадри. Ведучий Дмитро Комаров показав звільнену від росіян Бучу: заміновані навіть дитячі майданчики

Особливо уважно варто звертатися на цих територіях із дітьми, яким цікаво все підняти та подивитися. Як зазначив Дмитро, для них території, де була російська армія, ще довго будуть особливо небезпечними:

Поясніть дітям, що таке міни, та основні правила безпеки. Поясніть, що не можна чіпати руками все підряд. Не можна гуляти у парках та лісах поблизу зони бойових дій до офіційної інформації про розмінування. Ходити потрібно лише стежками. Бережіть себе.

Новини по темі