«Вважаю, що саме зараз, у ці страшні часи, “кується” наша нація», — Катерина Осадча відверто про війну та власний благодійний проєкт

В ексклюзивному інтерв'ю  Катерина Осадча відверто розповіла про війну та власний благодійний проєкт Знайти своїх

Ексклюзивне інтерв’ю телеведучої.

Поділитися:

В ексклюзивному інтерв’ю для “Фактів” ведуча “Голосу країни” та “Світського життя” на телеканалі 1+1 Катерина Осадча розповіла про те, який період для неї виявився найскладнішим, як просувається соціальний проєкт під назвою “Знайти своїх” та поділилася враженням від зйомок проєкту “Song of my life” у Фінляндії.

“Вже 8 місяців як йде повномасштабна війна. Цей страшний час показує нам, що ми з кожним місяцем стаємо сильнішими, міцнішими. Я щодня все більше пишаюсь кожним українцем, який не здається попри те, як би складно зараз не було, та відчуваю гордість за кожного, хто протистоїть ворогу. Неймовірно пишаюся нашими ЗСУ і кожним героєм. Вважаю, що саме зараз, у ці страшні часи, “кується” наша нація, - коментує Катерина Осадча.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖБудемо збирати гроші для ЗСУ: Катерина Осадча розкрила деталі повернення "Голосу країни"

Ведуча також зізнається, що для неї не було важкого періоду за час війни, адже іншим людям пощистило набагато менше:

"Я не виділяю для себе якихось складних періодів. Зараз, коли я для проекту «Знайти своїх» щотижня беру інтерв’ю у людей, які шукають рідних, були в полоні, яких катували, били струмом, вимагаючи перейти на бік росіян, коли спілкуюсь з людьми, які втратили своїх близьких або від ракетних ударів були завалені уламками будинку, то розумію, що в мене не було важкого періоду.  Слава богу, всі мої рідні живі, наше житло ціле і всі здорові, тому я не маю права жалітися і казати про те, що якийсь період був складним”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ"Вона не сказала нічого конкретного": Катерина Осадча в ексклюзивному інтерв’ю ЖВЛ на ТЕТ розповіла про спілкування з відомою одеситкою, яка проживає у москві

Від початку повномаштабної війни телеведуча спільно з телеканалом 1+1 створила соціальний проєкт “Знайти своїх", який наразі налічує більше 4000 позитивних історій пошуку. Проєкт привертає увагу до проблеми з викраденням людей російськими солдатами.

«Знайти своїх» — проект, який ми робимо разом з каналом «1+1». Він виходить щопонеділка у марафоні «Єдині новини» о 21:00. Зараз можу сказати, що і телевізійний пошук, і наш волонтерський рух приносить гарні результати. Зараз ми стали ще ефективнішими, особливо за допомогою волонтерів на місцях. Зараз, на жаль, ми стикаємося з великою проблемою цивільного полону, коли людей забирають просто з вулиць. Ми намагаємось привернути до цього увагу. Особливо це відбувається в окупації. Їх катують, примушують переходити на бік росії, звинувачують у тероризмі. І витягати з цивільного полону людей надзвичайно складно. Тому це така сторінка пошуку, якою ми займаємося ретельно, і намагаємося залучати до цього небайдужих правозахисників, волонтерів, всіх, хто може нам в цьому допомогти"- розповідає ведуча .

Катерина Осадча щиро радіє, коли вдається показати історії зі щасливим кінцем, допомогти людям:

"Буквально днями ми спілкувалися з уповноваженим з пошуку Олегом Котенком. І констатували з радістю те, що зараз вже рахунок тих, хто був знайдений, вийшов на зв’язок, і тих, хто дав про себе знати, хто був знайдений за допомогою поліції, нас, волонтерів, вже близько 4 тисяч. Але тих, хто не знайдений, звичайно, залишається дуже багато. Історії зі щасливим кінцем є. І ось буквально в останніх випусках «Знайти своїх» ми показували такі історії, коли, на щастя, нашим чоловікам вдалося вирватися з російського полону. І їхні свідчення є надзвичайно важливими в документальному вигляді. Тому що те, як знущалися над цивільними в полоні, те, що відбувається з ними, як їх б’ють струмом, змушують слухати гімн росії в камері, день і ніч, — це неможливо осягнути розумом. Ми радіємо, що ті люди повертаються — і з полону також, і що знаходяться, ми знаходимо. І в окупації знаходимо. Але те, що все це відбувається, важко назвати словом «щасливий»".

Новини по темі