Введення в храм Пресвятої Богородиці: що не можна робити

Що не можна робити на Введення в храм Пресвятої Богородиці
freepik.com

Які заборони існують в день Введення в храм Пресвятої Богородиці 2022?

Поділитися:

Введення в храм Пресвятої Богородиці, або Третя Пречиста — велике церковне свято, встановлене на згадку про важливу подію з дитинства Діви Марії: введення до Єрусалимського храму для посвячення Богу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церковний календар на грудень 2022: найважливіші свята та дати

Введення в Храм Пресвятої Діви Марії: історія та традиції Третьої Пречистої

4 грудня віряни відзначають Введення в храм Пресвятої Богородиці, або Третю Пречисту. Нагадаємо, що Перша Пречиста відзначалася 28 серпня і називалася ще Успіння Пресвятої Богородиці, а Друга Пречиста святкувалася 21 вересня як Різдво Пресвятої Богородиці.

У день Введення в Храм Пресвятої Діви Марії заведено молитися за Боже благословення для дітей. Бездітні пари просять про дарування потомства. Вагітні моляться Богородиці про вдалі пологи. Це пов'язано з християнською історією цього свята. Батьки Марії, Іоаким та Анна довго не могли мати дітей і благали у Бога послати їм такий подарунок з небес. Натомість вони обіцяли віддати немовля в Єрусалимський храм. І коли це сталося і у них народилася донька Марія, то як і обіцяли, її відвели в Єрусалимський храм, де дівчина вчилася і жила, аж поки не заручилася з Йосипом. День, коли батьки Діви Марії відвели дівчину в храм і святкується як Третя Пречиста.

Що не можна робити на Введення в храм Пресвятої Богородиці

►укладати церковний шлюб

►шити

►прибирати

►прати

►ображатися, злитися, засуджувати когось

►давати в борг.

Новини по темі