Вже доступні у Дії: тимчасовий цифровий документ на період воєнного стану та міжнародні COVID-сертифікати

У Дії вже з'явився єДокумент та повернулись міжнародні COVID-сертифікати

Якщо у вас зник сертифікат у Дії, заходьте в застосунок та генеруйте його просто зараз. Також, після оновлення додатку вже доступний єДокумент.

Поділитися:

У "Дії" вже з'явився єДокумент. Він містить всю необхідну інформацію та QR-код для підтвердження особистості. Це допоможе українцям, які через війну втратили документи, засвідчувати за необхідності свою особу. ЦПД при РНБО України інформує: якщо під рукою немає паперових документів, а державні реєстри не працюють, використовуйте тимчасовий цифровий документ на період воєнного стану — єДокумент».

Електронний тимчасовий документ — альтернатива, яка забезпечить швидке підтвердження особи. Іншими словами, «єДокумент» заміняє втрачений через війну паспорт. Його можна завантажити.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо залишився без документів: у "Дії" з'явиться нове тимчасове цифрове посвідчення єДокумент

Тимчасовий цифровий документ визнаватимуть: 

  • органи державної влади 
  • Нацполіція 
  • військові на блокпостах

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як працює "Дія" під час війни: чому зникли документи та сертифікати про вакцинацію та які функції більше не доступні

«єДокумент» містить паспортні дані, РНОКПП (карту платника податків). Документ автоматично буде доступний всім користувачам Дії після оновлення до останньої версії, яка вже доступна в AppStore та Play Market.

єДокумент

Міжнародні COVID-сертифікати знову можна отримати в Дії 

Якщо у вас зник сертифікат у Дії, заходьте в застосунок та генеруйте його просто зараз.

Як згенерувати COVID-сертифікат

1. Зайдіть у Дію та натисніть — Послуги — COVID-сертифікати
2. Виберіть потрібний тип сертифіката
3. Поставте галочку, щоб надати згоду на передачу медичних даних

Користуйтеся сертифікатами в Дії або ж збережіть документ у форматі PDF на свій смартфон. Також PDF-файл можна роздрукувати. Нагадаємо, що COVID-сертифікати в Дії взаємовизнані з Європейським Союзом. Це означає, що таким сертифікатом можна вільно користуватися за кордоном.

Раніше повідомлялось, що за тиждень у додатку "Дія" розпочнуть реєструвати інформацію про пошкоджене та зруйноване через війну майно українців. Також, було оновлено послугу єПідтримка, щоб підприємці та наймані працівники з територій, де ведуться активні бойові дії, змогли отримати виплату розміром 6500 грн на карту єПідтримки.

Новини по темі