«Любов, безпека і мова – три найважливіші речі»: Марічка Падалко стала амбасадоркою забігу Біжу за мову від Всеукраїнського Руху Єдині

До Дня Незалежності: як долучитись до забігу Біжу за мову з Марічкою Падалко та Олегом Верняєвим та коли він буде проходити
1+1 media

До Дня Незалежності: як долучитись до забігу Біжу за мову з Марічкою Падалко та Олегом Верняєвим та коли він буде проходити

Поділитися:

До Дня Незалежності Всеукраїнський Рух «Єдині» організовує забіг, щоб висловити підтримку українцям, які не можуть говорити рідною мовою через загрозу життю та безпеці, а також тим, хто боїться осуду, помилок, і думає, що вчити українську вже пізно. 

Цьогоріч амбасадоркою забігу стала ведуча 1+1 Марафон і ТСН Марічка Падалко, яка особисто подолає дистанцію 10 км і проведе відкриття події. 

«Я біжу, в першу чергу, аби привернути увагу батьків до мови. Любов, безпека і мова – це три найважливіші речі, які ми можемо дати нашим дітям і за які вони будуть вдячні»,— прокоментувала Марічка Падалко.

Крім Марічки, підтримає забіг «Біжу за мову», як амбасадор, український гімнаст, олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Олег Верняєв.

«Моє рідне місто, Донецьк, наразі знаходиться в окупації. Я став амбасадором забігу від Руху “Єдині”, тому що хочу підтримати кожного українця, хто не може говорити рідною мовою через небезпеку життю. А також тих, хто досі боїться осуду через помилки. Давайте не боятися робити помилки та підтримувати одне одного. Мова на часі, тому що мова об’єднує кожного з нас, де б ми не були», – поділився Олег Верняєв.

Долучитися до забігу «Біжу за мову» можна фізично 18 серпня в Києві на ВДНГ, або ж з 18 по 24 серпня у будь-якій точці світу. Детальніша інформація та реєстрація доступна за цим посиланням.

Традиційно, 1+1 media виступає генеральним медіапартнером заходу у межах проєкту «Плюсуй українську». Також цьогоріч інформаційну підтримку забезпечує платформа кіно та телебачення Київстар ТБ

Нагадаємо, що у вересні 2023 року 1+1 media спільно зі Всеукраїнським Рухом «Єдині» підписали меморандум про співпрацю в межах масштабної комунікаційної кампанії «Плюсуй українську», відтоді консолідація зусиль спрямована на популяризацію української мови та культури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Плюсуй українську»: група 1+1 media підписала меморандум про співпрацю зі Всеукраїнським Рухом «Єдині»

Новини по темі