Як налаштувати інтернет без світла: практичні способи

Розповідаємо, як налаштувати інтернет для роботи без електрики.

Поділитися:

В Україні знову впровадили віялові відключення світла через ворожі атаки на енергосистему. З огляду на досвід 2022-2023, чимало українців уже готові до цього та мають власні запаси генераторів, повербанків та інших потрібних речей. Водночас що тоді, що зараз обмеження електропостачання означає поганий стільниковий зв'язок та відсутність доступу до інтернету. Як забезпечити себе мережею навіть без світла?

Як під'єднати інтернет без світла

Найпростіший спосіб — роздати мобільні дані зі свого смартфона. Для цього потрібно ввімкнути інтернет на гаджеті, вибрати опцію "точка доступу" та під'єднатися з ноутбука/планшету/будь-якого іншого пристрою так, як би ви під'єднувалися до Wi-Fi. Це працюватиме за умови, що у вас нормальний мобільний зв'язок, однак усім відомо, що під час відключення світла стільникове покриття погіршується або зникає повністю. Однак є кілька способів, як розв'язати цю проблему:

  • Підсилювачі зв'язку. Окремі пристрої, які допоможуть посилити ваші мобільні дані. Такі підсилювачі досить вартісні (кілька тисяч гривень за один), однак якщо вам необхідний постійний інтернет для роботи чи навчання, то це буде непоганим рішенням.
  • Перехід на іншу мережу. Для цього потрібно вимкнути автовибір мережі у налаштуваннях та вибрати доступну мережу. Цей спосіб дієвий у випадку, якщо ви не можете навіть дзвонити. Підключення до іншого оператора надасть можливість вихідних дзвінків та смс-повідомлень.

інтернет

Wi-Fi без світла: як підключити

Залежно від технологій вашого провайдера, є різні способи налаштувати роботу роутера без світла:

Оптоволокно. Під'єднайте кабель з оптичного волокна до роутера. Це можна зробити за допомогою спеціального GPON-перетворювача. Середня вартість пристрою становить 600 грн. Щоб заживити роутер, використайте повербанк.

►  Ethernet. У більшості багатоквартирних будинків використовують технологію Ethernet, за якою до квартир проводять мідний кабель, а не з оптичного волокна. У такому разі достатньо буде лише повербанка.

інтернет

Фото:  Freepik

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі