Коронна літня страва: рецепт кабачкової ікри від Руслана Сенічкіна

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Кабачкова ікра: простий та смачний рецепт від Руслана Сенічкіна

Як смачно приготувати кабачкову ікру: простий покроковий рецепт від Руслана Сенічкіна

Поділитися:

Ведучий Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін поділився простим та смачним рецептом кабачкової ікри.

Кабачкова ікра – коронна страва українських господинь улітку з появою на городі перших кабачків. Ніжна та дієтична, нею можна швидко вгамувати голод і при цьому не перевантажити шлунок. Кабачкова ікра – саме те, що потрібне для здорового сніданку! Ікра добре підходить з вареними яйцями або зі свіжим ароматним хлібом із скоринкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людмила Барбір поділилася рецептом вишень у власному соку від своєї мами

Кабачкова ікра: рецепт від Руслана Сенічкіна

Інгредієнти:

  • Кабачок - 2 кг
  • Вершкове масло - 100 г
  • Морква - 3 шт
  • Помідор - 3 шт
  • Цибуля - 4 шт
  • Цукор - 100 гр
  • Оцет яблучний  або бальзамічний - 15 г
  • Перець чорний  мелений - 3 г
  • Паприка мелена - 3 г
  • Олія соняшникова рафінована - 30 г
  • Сіль - 7–8 г

Кабачкова ікра: покроковий рецепт

  1. Спершу робимо заправку до ікри: чистимо 4 цибулини та нарізаємо її максимально дрібно; слідом миємо та чистимо 3 середніх моркви і натираємо їх на терці.
  2. Потім беремо 3 помідори. Я, приміром, спочатку  надрізаю томати хрест-навхрест біля денця, ошпарюю окропом, знімаю шкірку, ріжу кубиками. (Чому не варто нарізати помідори зі шкіркою? Бо вона погіршує ніжний смак страви, до того ж шкірка томатів  не переварюється у шлунку).
  3. Отже, всі ці овочі кладемо на пательню з олією, додаємо  спеції, ½ ст. л. оцту, 1 ч. л.  солі і тушкуємо. А тим часом беремо 2 кг молодих кабачків і нарізаємо їх кубиками (старі овочі потрібно почистити від шкірки та видалити з них жорстке насіння). Потім пропускаємо ці шматочки через м’ясорубку, додаємо кабачкову масу в овочеву заправку, яка вже має бути готовою.
  4. Суміш доводимо до кипіння й одразу ж додаємо пів пачки вершкового масла. Тримаємо ікру на невеликому вогні, накриваємо кришкою (але не зовсім). 
  5. За 5 хвилин до готовності раджу додати кілька зубків часнику. І в кінці додаємо пів склянки цукру, перемішуємо, даємо ікрі охолонути і настоятись.

Ще більше цікавих рецептів дивіться у Сніданку з 1+1, який виходить по буднях з 06:30 до 09:30 на телеканалі 1+1 Україна.

Новини по темі