З білими голубами та без вогнів: якою буде головна ялинка країни

Якою буде головна ялинка країни 2023
kyivcity.gov.ua

Для освітлення ялинки будуть використані генератори.

Поділитися:

В Києві встановлять новорічну ялинку з урахуванням проблем з електроенергією. Відкриття ялинки відбудеться 19 грудня, в День святого Миколая. Про те, яким буде святкове дерево та звідки для нього братимуть світло, організатори розповіли ТСН.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штучна ялинка: яку купити, на що звернути увагу при виборі? Коли пластикова ялинка може бути небезпечною (коментує експерт)

За словами одного з організаторів свята на Софійській площі, головна ялинка країни буде встановлена відповідно до проблем з електроенергією. З міського чи державного бюджетів на ялинку гроші не витрачаються. Вона встановлюється виключно за кошти спонсорів і партнерів. 

"Ялинка буде освічуватись за рахунок генераторів. А ще ми планували зробити людям сюрприз — поставити на площі декілька велосипедів. І гірлянди мали світитись від того, що люди будуть крутити педалі", — пояснив президент Folk Ukraine Ігор Добруцький, організатор новорічного свята на Софійській площі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяний піст в Україні: чому не варто дотримуватись посту під час війни (розказує дослідниця гастрономічної культури Олена Брайченко)

Головна ялинка країни 2023: дизайн

На початку листопада в мережі гуляло багато світлин можливої новорічної ялинки столиці. Однак це був один з чотирьох варіантів і цього року ялинка не буде такою ошатною та яскравою, як це було раніше. Місто завтердило змішаний варіант ялинки — скромну, патріотичну ялинку з білими голубами в якості прикрас та висотою 12 метрів, але без ілюмінації. Верхівку ялинки прикрашатиме герб України.

"Новорічне дерево прикрасимо іграшками-кульками з національною символікою в кількості 1000 штук, та білими голубами — символами миру, їх буде теж 1000 штук. Ми плануємо частину голубів розіграти на аукціоні, а виручені кошти підуть на допомогу армії. Основу ялинки прикрасимо прапорами країн-партнерів, які підтримують Україну в цій війні. Також на ялинці буде Q-код для усіх бажаючих донатити на ЗСУ", — розповів Ігор Добруцький.

Мер столиці також додав, що оздоблена ялинка буде прикрасами минулих років. Нижню частину ялинки оформлять стендами з прапорами країн, які допомагають Києву впоратися з викликами та наслідками війни. Масових розважальних заходів, фудкортів, ярмарків, атракціонів на Софійській площі не буде. Неподалік від генератора встановлять точки для підзарядки телефонів та інших гаджетів. А вже після свят бізнес, який надає генератор, обіцяє передати його на потреби військовим. 

Новини по темі