Штучна ялинка: яку купити, на що звернути увагу при виборі? Коли пластикова ялинка може бути небезпечною (коментує експерт)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Як обрати штучну ялинку? На що треба звернути увагу, щоб вона не шкодила здоров’ю? Розповідає експерт.

Поділитися:

Як правильно обирати штучну ялинку? На які критерії варто звернути увагу, купуючи цей популярний новорічний товар? Про це розповіли у «Сніданку з 1+1».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати якісну та безпечну новорічну гірлянду: поради експерта з якості товарів

Останнім часом все більше людей віддають перевагу штучним новорічним ялинкам перед живими. І це недивно, адже їх можна використовувати багато років поспіль. До того ж, еко-активісти наголошують, що купувати живі ялинки, а потім просто викидати їх на смітник після свят, – це марна трата природних ресурсів. А щоб у домі був запах хвої, який у багатьох асоціюється з новорічними святами, достатньо просто поставити у вазу декілька гілочок ялинки чи сосни.

Якщо ви вирішили все ж придбати штучну ялинку, варто знати, на що звертати увагу при її виборі.

Штучна ялинка: як обрати найбільш безпечну?

Заступниця голови громадського контролю захисту прав споживачів Ольга Котехова розповідає:

«Від штучної ялинки є ризики, що від неї можна отруїтися, надихатися шкідливими випарами, якщо при її виробництві був використаний неякісний пластик».

Тож при виборі пластикової ялинки слід її понюхати, чи немає від неї різкого неприємного запаху. Якщо запах є, цей товар краще не брати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як краще вдягнутися на новорічний корпоратив? (коментує дизайнер Андре Тан)

Щодо запаху від штучної ялинки та інших критеріїв її вибору Ольга Котехова говорить:

«Запах від ялинки не повинен бути їдким, різким. Також треба звертати увагу, з якого матеріалу вона виготовлена, чи швидко вона може спалахнути при пожежі. Адже, наприклад, від неякісної гірлянди може бути коротке замикання, яке спровокує пожежу. Також пожежа може виникнути через найменшу іскринку бенгальського вогнику. Тож дуже важливо, з наскільки легкозаймистих матеріалів виготовлена ялинка».

Поради при виборі штучної ялинки

Отже, щоб обрати штучну ялинку, безпечну і для здоров’я, і з точки зору профілактики пожежі, варто дотримуватися таких правил:

►Купувати штучну ялинку лише у офіційних магазинах.

►Ознайомитися з документами на цей товар, в яких повинно бути вказано, що ялинка не токсична і не легко займається під час пожежі.

►Понюхати ялинку і у разі різкого неприємного запаху від неї не здійснювати покупку.

Щоб бути готовими до Нового року, дивіться відео про те, що зараз у тренді у питанні святкового декору: 

ФОТО: Pexels/Elina Fairytale

Новини по темі