Збій у роботі "Київстар": абонентам заблокували доступ до нацроумінгу та озвучено ймовірні терміни відновлення зв'язку

Збій у роботі Київстар: відомо, коли розпочнуть запуск мобільного зв’язку та інтернету
freepik.com

Атака на "Київстар": СБУ допомагає відновити роботу мережі. Коли чекати на відновлення зв'язку?

Поділитися:

Кібератака на Київстар: без мобільного зв'язку та інтернету опинилися мільйони українців. Через відсутність зв'язку не працювали деякі банкомати і термінали, збої були і у роботі системи оповіщення та навіть у роботі вуличного освітлення. Що стало причиною такого колапсу та хто понесе відповідальність? 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масштабний збій у роботі "Київстар": коли відновлять зв'язок та інтернет

Кіберфахівці Служби безпеки України та спеціалісти "Київстару" у взаємодії з іншими державними органами продовжують роботи з відновлення мережі після вчорашньої хакерської атаки. 

Коли чекати на відновлення зв'язку

За попередніми розрахунками, 13 грудня планується відновити фіксований інтернет для домогосподарств, а також розпочати запуск мобільного зв’язку та інтернету.

Цифровій інфраструктурі "Київстару" було завдано критичних уражень, тому відновлення всіх послуг із дотриманням необхідних протоколів безпеки вимагає часу. Відповідальність за атаку вже взяло на себе одне з російських псевдохакерських угруповань. Воно є хакерським підрозділом головного управління генштабу збройних сил рф (більш відомого як гру), яке таким чином публічно легалізує результати своєї злочинної діяльності. СБУ продовжує документувати кібератаку рф по цивільній інфраструктурі України як черговий воєнний злочин рашистів.

Важливо: абонентам "Київстару" заблокували доступ до національного роумінгу, щоб не перевантажувати інші мережі. Тобто абоненти поки не зможуть перемикатися на інші оператори. Це розпорядження Держспецзвʼязку. Людей просять користуватися Wi-Fi, а власників громадських закладів — зробити мережі Wi-Fi доступними для всіх. 

Кібератака на Київстар: хто за нею може стояти та як це вплинуло на користувачів? Дивіться у "Сніданку з 1+1", який виходить у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна та на YouTube:

Новини по темі