Зима прийшла: як захистити себе від переохолодження або обмороження

Як захистити себе від переохолодження або обмороження взимку
freepik.com

Як запобігти переохолодженню чи обмороженню? Кілька простих правил.

Поділитися:

Надворі грудень та в Україну прийшла справжня зима з морозами та снігом. Як запобігти переохолодженню чи обмороженню? Кілька простих правил, як уникнути переохолодження та обмороження від Мінреінтеграції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Утеплюємося: список речей, які зігріють взимку

Як захистити себе від переохолодження або обмороження взимку

Не виходьте на мороз голодними й майте час на перекус. У холодний період організм витрачає більше енергії, щоб підтримувати температуру тіла в нормі, тож і поповнювати її треба частіше. 
  
Одягайте багатошаровий одяг. Шари одягу не повинні обмежувати ваших рухів – між ними має залишатися повітряний прошарок. Це допоможе зберігати тепло. 
  
Використовуйте термоодяг. Термобілизна дозволяє зберігати температуру тіла протягом тривалого часу. 

Обирайте взуття на товстій підошві. Воно повинно бути просторим і не стискати ногу. Це дасть змогу підтримувати нормальний кровообіг, а прошарок повітря між шкарпетками та взуттям збереже тепло. 
  
Закривайте кінцівки та відкриті ділянки тіла. Надягайте рукавички, шапку, шарф або баф. Для захисту слизової оболонки губ використовуйте маслянисту гігієнічну помаду чи бальзам. 
  
Змушуйте себе рухатись. Якщо вам доводиться перебувати на морозі з мінімум рухів, то час від часу виконуйте прості вправи для рук або ніг, щоб посилити кровообіг у судинах.

Новини по темі