Жирна шкіра обличчя: 5 б'юті-порад

Жирна шкіра обличчя: Секрети догляду
Фото: @lorealskin

Як доглядати за жирним типом шкіри.

Поділитися:

Жирний тип шкіри вважається чи не найпробленішим. Проте власницям такої шкіри не варто засмучуватися, адже, правильно доглядаючи за нею, ви зможете значно покращити її стан. До того ж потрібно уважно стежити за харчуванням: вам варто забути про солодощі, смажену, гостру, жирну їжу. Краще віддайте перевагу овочам, фруктам та вживанню достатньої кількості води.

І, звісно, ретельний, щоденний догляд за жирною шкірою неодмінно потішить вас результатом. Головне – не лінуватися і дотримуватися регулярності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 правил догляду за шкірою перед сном

1. Щоранку та щовечора потрібно очищувати шкіру гелем для вимивання. До речі, вмиватися потрібно теплою водою, адже гаряча стимулює збільшення шкірного сала.

2. Після вмивання важливо тонізувати шкіру засобом, що не містить спирту, а також наносити крем із протизапальними компонентами та матуючим ефектом.

3. Жирній шкірі також потрібне зволоження та живлення! Тому обов’язково користуйтеся легким зволожувальним кремом, що містить гіалуронову кислоту, гліцерин та бажано алое вера.

4. У боротьбі з жирною шкірою кілька разів на тиждень варто робити м’який пілінг. Користуйтеся ніжними скрабами, які не подразнюють вашу шкіру. Наприклад, зверніть увагу на трав’яні або цукрові скраби, які пропонують косметичні бренди. При цьому не можна скрабувати обличчя, якщо на ньому є болючі гнійні, болючі прищі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Меган Маркл доглядала за шкірою напередодні весілля

Фото: @lorealskin

5. Ретельним має бути і макіяж. Деякі жінки настільки хочуть прибрати жирний блиск, що наносять на обличчя велику кількість тонального крему або пудри, при чому можуть робити це кількаразово впродовж дня. І в цьому їхня велика помилка. Шкірний жир все одно нагадає про себе. А ви лише створите ефект брудної шкіри та закупорите пори, що може викликати запалення. Тож макіяж має бути легким, а косметичні засоби якісними. І майте завжди у своїй косметичці матуючі серветки (!).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно доглядати за шкірою під час занять спортом

Новини по темі