Психолог «Одруження наосліп» прокоментувала зловживання фотошопом на Каннському кінофестивалі

Хвилю невдоволення викликало відретушоване зображення італійської акторки Клаудії Кардинале на плакаті кінофестивалю, де її форми було дещо зменшено.

Поділитися:

Олена ЛюбченкоПсихолог і ведуча проекту «Одруження наосліп-3» на «1+1» Олена Любченко прокоментувала скандал навколо плакату Каннського кінофестивалю, який став однією з найбільш обговорюваних тем у ЗМІ за останній час.

Олена розповіла редакції сайту журналу «Караван історій», чому нав'язані стереотипи краси мають мало спільного зі справжньою привабливістю:

Психологічні дослідження показали: краса незначно впливає на рівень щастя жінки, але коли вона щаслива, то здається набагато привабливішою. Тобто, не обов'язково бути ідеалом краси, набагато важливіше – бути щасливою», – зазначає психолог.

Ведуча і психолог проекту «Одруження наоспіл-3» впевнена – причина через яку безліч жінок жертвують своїм здоров'я заради того, щоб стати схожими на вигадані ідеали краси, криється у невпевненості в собі.

Суспільство нав'язує нам стандарти краси, і якщо ми не досить стійкі внутрішньо, то хочемо бути на когось схожими. Кожна жінка може зробити свій вибір: бути живою людиною або наближеною до ідеалу жертвою нав'язаних стереотипів краси. –зауважила психолог.

На думку Олени Любченко, реакція італійської кінодіви Клаудії Кардинале заслуговує на окрему увагу, оскільки містить в собі секрет привабливості і щастя.

Реакція Клаудії Кардинале говорить про те, що ця чудова жінка не обмежує себе упередженнями і надуманими стандартами, розділяючи поняття реальної краси і штучних образів в журналах, на постерах, в моді. Щоб бути по-справжньому красивою, потрібно бути впевненою в собі і любити своє тіло, а не «вміщувати» себе у встановлені рамки. – говорить Олена Любченко.

Моніка Белуччі приголомшила образами в одязі українських дизайнерівНагадаємо, телеканал «1+1» почав роботу над новим реаліті, учасниці якого вперше на українському телебаченні кинуть виклик строгим стереотипам краси в індустрії моди. Героїнями проекту стануть 10 дівчат plus-size, які змагатимуться за можливість отримати «квиток» в модельний бізнес. Долаючи випробування на проекті, учасниці з пишними формами навчатимуться любити власне тіло, руйнувати стереотипи, боротися з упередженнями, а також будуть розширювати сучасні стандарти краси. Щоб стати учасницею проекту, необхідно заповнити анкету на сайті каналу «1+1».

Нові випуски реаліті «Одруження наосліп», в якому «самотні серця» отримують ще один шанс побудувати щасливі стосунки, за участю психологів і ведучих Олени Любченко і Єгора Тополова, телеглядачі можуть побачити щосереди о 22.00 на «1+1».