“Рашизм. Історія хвороби”: експертом документального проєкту Акіма Галімова стала лауреатка Пулітцерівської премії Енн Аппельбаум та фахівець із пропаганди Пітер Померанцев

Рашизм. Історія хвороби
Експертом документального фільму Рашизм Історія хвороби стала лауреатка Пулітцерівської премії Енн Аппельбаум та фахівець із пропаганди Пітер Померанцев

Телеведучий Юрій Горбунов озвучив стрічку.

Поділитися:

23 червня о 21:40 на телеканалі “1+1 Україна” відбудеться премʼєра нового документального фільму від творців “Україна. Повернення своєї історії” про причини російської агресії та жорстокості під назвою “Рашизм. Історія хвороби”. У новій стрічці дослідники розібратись, що перетворило росіян на націю катів та мародерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названо дату премʼєри нового фільму Акіма Галімова “Рашизм. Історія хвороби” на “1+1 Україна”

Зйомки документального проєкту відбувались в США, Польщі, Франції та Україні. Над фільмом працювали українські та міжнародні експерти. Однією з них стала польська письменниця та журналістка Крістіна Курчаб-Редліх, яка не один рік займалась вивченням біографії володимира путіна. Тому у фільмі “Рашизм.Історія хвороби” розкриє цікаві деталі про дитинство диктатора, які проллють світло на причини його жорстокості. Британський журналіст та письменник Пітер Померанцев є сином дисидентів з Києва, які змушені були тікати за кордон від репресій СРСР. Пітер займається вивченням пропаганди. В історичному розслідуванні Акіма Галімова він розкаже, як масові маніпуляції та втрата ідентичності росіян перетворилася на загрозу для всього світу.

“Це суспільство, яке не приймало само себе, яке ніколи не аналізувало себе, свою історію переслідувань і вбивств, імперіалізму. Все це замовчувалося і не обговорювалося. Поки існує цей режим і ця політична культура — росія залишатиметься загрозою для України, для Європи, для світу, тому нам потрібно дуже серйозно задуматися над тим, як мінімізувати цю небезпеку”, - зазначив Пітер Померанцев.

Пітер Померанцев

Американська історикиня, письменниця, лауреатка Пулітцерівської премії Енн Аппельбаум, яка займається вивченням радянського періоду, перелічить важелі впливу на росіян та пояснить, чому росіяни не спроможні відстоювати свою громадянську позицію та не наважуються виступити проти влади. Також одним з експертів став відомий український історик та офіцер ЗСУ Олександр Алфьоров. Він пояснить історичні причини, які спровокували системну агресію та ненависть росіян до усіх інших народів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому варто подивитися фільм "Рашизм. Історія хвороби" Акіма Галімова 

Енн Аппельбаум

Енн Аппельбаум

До роботи над проєктом долучився і ведучий “1+1 Україна” Юрій Горбунов. Він став голосом-оповідачем розслідування, яке провів Акім Галімов разом з командою.

"Рашизм. Історія хвороби" - це новий документальний фільм, який детально проаналізує образ середньостатистичного громадянина рф та допоможе глядачам подивитися на росіян через призму історичних фактів та подій, які зрештою виростили у них ненависть до усього світу, відчуття псевдовеличі та позбавило їх можливості аналізувати усе, що відбувається навколо.

РАШИЗМ

Нагадаємо, Акім Галімов - автор документальних історичних фільмів на “1+1 Україна”. Ще з 2016 року він випускає серію документальних фільмів «Україна. Повернення своєї історії», які розвінчують російські історичні міфи та маніпуляції. Фільми Акіма Галімова збирають мільйони переглядів. Сумарно цикл документальних фільмів “Україна. Повернення історії” набрав близько 17 млн переглядів у YouTube. YouTube-канал «Реальна історія» за декілька місяців увійшов у ТОП-10 українських історичних блогів.

Дивіться “Рашизм. Історія хвороби” на телеканалі 1+1 Україна у пʼятницю 23 червня о 21:40.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 цікавих фактів про фільм «Рашизм.Історія Хвороби» Акіма Галімова

Нагадаємо, для того, аби “1+1 Україна” був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому “1+1 Україна” через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі