5-річний хлопчик "Петрович" з документального проєкту Дмитра Комарова "Рік" знайшов маму

Рік. Херсон
5-річний хлопчик Петрович з документального Дмитра Комарова "Рік" знайшов маму
Facebook/Сергей Гайдай

Хлопчик та його брат з Рубіжного Луганської області знайшли свою маму.

Поділитися:

5-річний хлопчик "Петрович" став героєм авторського документального проєкту Дмитра Комарова "Рік", прем'єру якого показали 24 лютого на каналі 1+1 Україна. Проєкт присвячений роковинам повномасштабного вторгнення росії в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мені сил не вистачило", — Валерій Залужний зізнався Дмитру Комарову, що змусило його плакати під час війни

Дмитро Комаров у своєму проєкті "Рік" показав історію маленького хлопчика, який назвався "Петровичем" та його старшого брата. 5-річний хлопчик розказав, що його матір зникла, а батько перебуває на заробітках у Полтавській області. Хлопці тиждень жили самі, поки їх не знайшли та не евакуювали з Рубіжного українські військові.

"Нам треба поїхати звідси. Страшно... Бомблять… Мама пропала... Папа поїхав на Захід України... У тата розбомбили всю роботу... Поруч попала ракета, коли ми з братиком спали. Від дому нічого не залишилось, лише маленькі шматочки”, – розказував 5-річний хлопчик Дмитру Комарову у проєкті "Рік".

Старший братик додав, що вони жили вдома, мама пішла у місто і не повернулась. Українські військові забрали їх у безпечне місце. 

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, коментуючи цю історію зазначив:

"Це, мабуть, найгірше, що є у війні. Це найгірше, що тільки може бути – страждання дітей. Це не вписується ні в яку теорію".

Петрович з фільму Рік

Очільник Луганської області Сергій Гайдай у на своїй сторінці в Facebook розказав повну історію двох хлопчиків з Рубіжного, яких Дмитро Комаров зустрів у квітні в лікарні Сіверськодонецька. Доля матері на момент тої зустрічі ще була невідома. 

".. декілька днів на позиції ЗСУ в Рубіжному вийшла жінка… Те, що вона розповіла - не вкладалося в голові… На початку квітня орки зупинили її на вулиці, та фактично викрали, утримували декілька днів в організованій в‘язниці в одній з захоплених адмінбудівель. Змушували, шантажуючи дітьми, розвідувати позиції українських захисників… Жінку били та знущалися... Потім відпустили. Повернувшись додому, дітей вона не знайшла, тож вирішила пішки йти до Сєвєродонецька. Дорогою жінка зустріла військовослужбовців ЗСУ.

Зараз родина разом", — розповів очільник Луганської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це мій дім. Я тут живу рік", — президент України у документальному проєкті Дмитра Комарова "Рік" показав кімнату, в якій "живе" після початку війни

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Дивіться повністю авторський проєкт Дмитра Комарова "Рік":

Новини по темі